Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 150 de polițiști din Alba vor fi la datorie în minivacanța de Crăciun. 12 radare vor monitoriza traficul rutier în județ

Publicat

În medie, peste 150 de polițiști din Alba vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare, astfel încât cetățenii să petreacă Nașterea Domnului în liniște și siguranță. 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor fi la datorie, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.

Pentru ca zilele de sărbătoare care urmează să se desfășoare în condiții de siguranță, peste 150 de polițiști vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care vor acționa în fiecare dintre zile, 90 sunt de la structurile de ordine publică, 30 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi ­­­­zilnic, peste 70 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, adresează cetățenilor următoarele recomandări:  

  • Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
  • Nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112!
  • Nu vă lăsați copiii nesupravegheați!
  • Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate!
  • Nu achiziționați articole cu conținut pirotehnic de la comercianți neautorizați!
  • Atragem atenția cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.

Conducătorilor auto le recomandăm să-și echipeze mașinile corespunzător, să adapteze, permanent, viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic, să evite efectuarea de depășiri riscante, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiți, să conducă cu multă atenție și răbdare și să nu uite de politețea rutieră!

Polițiștii din Alba adresează tuturor cetățenilor urări pentru un Crăciun în siguranță, alături de cei dragi!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax