Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 150 de poliţişti IPJ Alba asigură zilnic ordinea şi siguranţa publică, de sărbători. Recomandări

Publicat

masina politie

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi la datorie, în serviciul comunității, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranţei publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Peste 150 de poliţişti ai IPJ Alba vor acţiona, zilnic, în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiții de liniște și siguranță. 

Peste 150 de poliţişti vor acționa zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale, transmite IPJ Alba.

Din totalul poliţiştilor, 100 sunt de la structurile de ordine publică, 30 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi zilnic, 70 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar și nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiți atenți la portofel şi poşetă.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.

Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!

Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!

Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax