Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 150 de polițiști vor fi de serviciu în Alba, de Anul Nou. Și echipajele de jandarmi vor fi la datorie

Publicat

Peste 150 de polițiști vor asigura, zilnic, un climat de ordine, liniște și siguranță publică în această. De asemenea, la datorie se vor afla și jandarmii. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe perioada minivacanței prilejuită de trecerea în Noul An.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2021 – 03 ianuarie 2022, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acționa zilnic și vor intensifica acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Totodată echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului.

Din totalul poliţiştilor ce vor acţiona zilnic, 90 sunt poliţişti de ordine publică, 37 sunt poliţişti de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Aceştia vor folosi, în medie, 85 de autospeciale.

Și jandarmii, la datorie

În perioada zilelor de sărbătoare prilejuite de trecerea dintre ani, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu” Alba, va avea efective în întreg județul, pentru intensificarea măsurilor de ordine si siguranță publică, având ca principală misiune siguranța cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrule mixte atât în mediul urban cât şi cel rural, au anunțat reprezentanții instituției.

”În această perioadă vom acorda o atenție deosebită respectării legislației specifice referitoare la regimul materialelor pirotehnice, (petarde, artificii), obiecte care ar putea răni sau crea stări de pericol” se arată în comunicat.

Jandarmii montani recomandă turiștilor care vor alege să își petreacă finalul de an în stațiunile turistice montane din județul Alba, să se informeze asupra stării vremii și a condiţiilor climatice locale.

Persoanelor care doresc să meargă în drumeții în zona montană, li se recomandă să se informeze cu privire la itinerariul propus, prognoza meteo și să se echipeze adecvat sezonului rece, iar în cazul în care întâmpină dificultăți care le pot pune viața în pericol, să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax