Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 156 de kilograme de droguri au fost confiscate de polițiștii români, în primele șase luni ale anului. 28 de grupări infracționale, destructurate

Publicat

HASIS - CAPTURAÎn primele șase luni ale acestui an, Poliția Română, prin structurile de combatere a criminalității organizate, a desfășurat peste 400 de acțiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri și peste 1.200 de percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost destructurate 28 de grupări infracționale organizate, fiind reținute 480 de persoane. De asemenea, polițiștii descoperit 33 de culturi ilegale de droguri (dintre care 30 indoor) și au ridicat, în vederea confiscării, peste 156 de kilograme de droguri (dintre care 50 kg. de droguri de risc) şi 11.818 comprimate.

Poliția Română are ca prioritate diminuarea infracţionalităţii în domeniul drogurilor şi a criminalității conexe, prin reducerea traficului de droguri pe piaţa internă şi internaţională, urmare a cooperării interne şi internaţionale.

Strânsa cooperare a Poliţiei Române cu instituţiile de aplicare a legii la nivel naţional (ex. D.I.I.C.O.T., S.R.I.), s-au concretizat printr-o reacţie promptă ce a condus la destrămarea unor grupări infracţionale complexe.

În numeroase cazuri, ofiţerii antidrog au colaborat cu instituțiile de aplicare a legii din ţări europene, dar şi cu agențiile din Statele Unite ale Americii.

În prima jumătate a acestui an, au fost desfăşurate 545 de acţiuni operative pentru combaterea traficului de droguri și 1.206 de percheziții.

Au fost destructurate 28 de grupări infracționale organizate, formate din 251 de persoane, care au fost trimise în judecată. 152 dintre persoanele trimise în judecată au fost arestate. Au fost astfel întocmite 284 de rechizitorii pe linie de combaterea traficului de droguri.

De asemenea, 480 de persoane au fost reținute. Totodată, față de 198 de persoane s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

De asemenea, polițiștii descoperit 33 de culturi ilegale de droguri (dintre care 30 indoor) și au ridicat, în vederea confiscării, peste 156 de kilograme de droguri (dintre care 50 kg. de droguri de risc) şi 11.818 comprimate.

Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.602.939 de lei, 477.605 de euro, 3.136 de dolari, pe bunuri și mărfuri, 21 arme de foc şi 229 de bucăți de muniție. Valoare totală a măsurilor asigurătorii instituite a fost de 4.279.000 de lei.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

sursa: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax