Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 160 de polițiști din Alba, desfășurați suplimentar la festivitățile de deschidere a anului școlar

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba anunță că a luat toate măsurile necesare pentru un început de an școlar în liniște și siguranță.

În data de 11 septembrie, 165 de polițiști vor acționa în sistem integrat, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Comunicatul IPJ Alba

„Au fost efectuate verificări înainte de startul cursurilor și au fost stabilite priorități de acțiune după ce elevii vor începe efectiv orele.

Polițiștii de la rutieră au verificat autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii acestora cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului dar au verificat și existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare precum și starea marcajelor rutiere și a amenajărilor din zona unităților de învățământ.

Pe durata întregului an școlar, polițiștii vor fi prezenți zona unităților de învățământ pentru asigurarea fluenței rutiere, prevenirea accidentelor și a oricăror incidente care pot afecta siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

În același timp, vor fi organizate activități informativ – preventive, cu implicarea profesorilor, părinților și a celorlalte instituții ale statului cu competențe în domeniu, în scopul reducerii violenței fizice și psihologice în rândul elevilor, prevenirii consumului de substanțe cu efect psihoactiv sau victimizării din infracțiuni cibernetice sau din trafic de persoane precum și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la procesul educațional.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Alba siguranța în școli constituie o prioritate, iar cu sprijinul dascălilor, părinților și a instituțiilor partenere, polițiștii vor acționa pentru ca școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței educaționale.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax