Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 160 de polițiști din Alba vor acționa zilnic, în minivacanța de Revelion. 15 aparate radar vor monitoriza traficul în județ

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin efectivele de care dispune, a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică pe perioada minivacanței prilejuită de trecerea în Noul An.

Astfel, în perioada 29 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024, peste 160 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliței Județean Alba vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale. Echipajele de poliție rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice, dar și pe principalele artere rutiere ale județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului.

Pe durata acestei minivacanțe, vor fi folosite, zilnic, în medie 80 de autospeciale precum și 15 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pentru prevenirea unor incidente și asigurarea ordinii, polițiștii vor fi prezenți la manifestările organizate de autoritățile locale, în aer liber, în noaptea de Anul Nou, iar pe artere rutiere ale județului vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care nu respectă regulile de circulație rutieră sau conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

„Precizăm faptul că, în perioada Crăciunului, în județul Alba, nu au fost înregistrate fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, infracțiuni grave, comise cu violență sau accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba adresează cetățenilor următoarele recomandări:  

  • Fiți atenți la folosirea articolele pirotehnice! Acestea pot fi imprevizibile și periculoase, iar utilizarea lor poate cauza vătămări corporale!
  • Nu vă lăsați copiii nesupravegheați, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a articolelor pirotehnice!
  • Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

Conducătorilor auto le recomandăm să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice, să evite efectuarea de depășiri riscante, să conducă cu atenție și să nu uite de politețea rutieră!

Polițiștii din Alba adresează tuturor cetățenilor urări pentru un An Nou mai bun, cu sănătate și fericire!”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax