Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 170 de litri de produse fitosanitare expirate, găsite de Poliţie la o societate comercială din Galda de Jos

Publicat

Poliţiştii din Alba au deschis dosar penal după ce, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, au făcut un control la o societate comercială din Galda de Jos, ce are ca obiect de activitate cultivarea de cereale.

Cu ocazia controlului, a fost găsită cantitatea de 171 de litri şi 2,170 kilograme produse fitosanitare cu termen de valabilitate expirat, precum şi 105.000 kg îngrășăminte chimice ce erau depozitate în curte, în loc neprotejat conform instrucțiunilor de depozitare, transmite IPJ Alba.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, fapte prev. de art. 98 alin. 3 lit. a și art. 98 alin. 5 lit. b din OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aduce în atenţia celor interesaţi câteva reguli privind depozitarea şi folosirea îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor:

Îngrășămintele chimice și produselor de protecție a plantelor trebuie depozitate numai ambalate și în locuri protejate, conform art. 98 alin. 3 lit. a, din OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului.

Producătorii agricoli și prestatorii de servicii de protecție a plantelor au obligația de a returna furnizorilor toate ambalajele recuperabile, imediat ce sunt golite de conținut;

Este interzisă comercializarea produselor de protecție a plantelor fără etichete, cu etichete necorespunzătoare sau în ambalaje neautorizate;

Producătorii sau deținătorii de deșeuri au obligația de a efectua operațiuni de tratare  sau de a transfera aceste operațiuni operatorilor economici autorizați care desfășoară acest tip de activități sau unui operator public sau privat de colectare a deșeurilor

Abandonarea deșeurilor este interzisă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate