Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 180 de pomi de Crăciun confiscați în Alba. Bărbați din Cugir, Scărișoara și Câmpeni sancționați contravențional

Publicat

brazi taiati pomi craciun Peste 180 de pomi de Crăciun transportați ilegal, au fost confiscați de polițiștii din Alba, cu ocazia unor controale în trafic, vineri, 19 decembrie. Doi bărbați din Cugir, un bărbat din comuna Scărișoara și un bărbat din Câmpeni, au fost depistați de polițiști transportând brazi de Crăciun. În urma verificărilor, aceștia nu au putut prezenta documentele legale de provenineță și transport, fiind sancționați contravențional, iar pomii de Crăciun au fost confiscați.

În data de 19 decembrie, orele 22,50, poliţiştii de siguranţă publică din Cugir, în timp ce efectuau activităţi de combatere a faptelor ilegale privind exploatarea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun, au depistat doi bărbaţi de 30 şi 33 de ani, din Cugir, care transportau cu o autoutilitară 30 de brazi de Crăciun nemarcaţi şi pentru care nu au putut prezenta documente legale de transport.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform art. 19 alin 1 lit. b şi c din Legea 171/2010 iar cei 30 de brazi au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic pentru valorificare.

În aceeaşi zi, la orele 20,00, poliţiştii Posturilor de Poliţie Meteș şi Întregalde, au oprit pentru control, pe DN 74, pe raza comunei Şard, o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, din comuna Scărișoara, judeţul Alba, care transporta 58 de pomi de Crăciun, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Față de conducătorul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 19 alin 1 lit. b din Legea 171/2010, iar cei 58 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic, pentru valorificare.

Şi tot în data de 19 decembrie, la orele 23,30, poliţiştii Posturilor de Politie Galda de Jos şi Sântimbru, au oprit pentru control, pe DJ 107 H, pe raza comunei Galda de Jos, o autoutilitară condusă de P.C.L., de 28 de ani, din Cîmpeni, judeţul Alba.

Cu ocazia controlului efectuat, în autoutilitară au fost găsiţi 99 de pomi de Crăciun pentru care conducătorul autoutilitarei nu a putut prezenta documente legale de însoţire şi transport.

P.C.L. a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 al. 1 lit. e din Legea 171/2010, iar cei 99 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax