Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 2.000 de elevi s-au înscris la liceele din Alba, în prima etapă de admitere. Absolvenţii care nu au fost repartizaţi mai au la dispoziţie 726 de locuri

Publicat

elevi

În judeţul Alba au mai rămas disponibile 726 de locuri, pentru cea de-a doua repartizare computerizată, pentru absolvenţii de învăţământ gimnazial care nu au fost repartizaţi în prima sesiune. Cea de-a doua etapă va avea loc pe 25 iulie. Totalul candidaţilor care s-au înscris în clasa a IX-a, la licee din Alba, în prima etapă este de 2.718, dintre care 2.694 de elevi din judeţ şi 24 din Sibiu sau Mureş. Aceştia au la dispoziţie 123 de clase a câte 28 de elevi, totalul de locuri fiind de 3.444.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii: nota obţinută la evaluarea naţională din clasa a VIII-a; media generală de absolvire a claselor a V-VIII; media notelor obţinute la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale; media notelor obţinute la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale; media notelor obţinute la proba de limbă maternă din cadrul tezelor cu subiect unic, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Până la data de 16 iulie, se efectuează repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor, înscrise în fişa de opţiuni.

Până la data de 17 iulie, centrele de admitere judeţene tipăresc şi afişează în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, precum şi în centrul special de înscriere pentru absolvenţii proveniţi din alte judeţe.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În perioada 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie. În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 – 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Pentru anul şcolar următor, sunt disponibile în judeţul Alba 123 de clase de liceu, cu câte 28 de locuri, ceea ce înseamnă 3.444 de locuri în clasa a IX-a.

VEZI OFERTA LICEELOR DIN ALBA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax