Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 2.200 de posturi de medici, asistenți medicali și personal auxiliar, deblocate de Guvern. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat deblocarea a 2.200 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială. Acesta a menționat joi, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul continuă să aducă soluţii pentru reducerea deficitului de personal medical din spitale.

„În primul rând, continuăm să venim cu soluţii pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităţilor locale. În urma discuţiilor avute, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu sindicatele, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, Guvernul îşi propune anul acesta să atragă aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitale.

„Astfel, după decizia pe care am luat-o în luna ianuarie, când am deblocat 7.600 de posturi, putem spune că pentru anul acesta ne propunem să atragem aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitalele publice şi asistenţă socială”, a menţionat Ciolacu, citat de Agerpres.

El a arătat că „acest lucru va însemna servicii mai bune pentru pacienţi, dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spital”.

Guvernul României a aprobat prin Memorandum organizarea de concurs pentru ocuparea a 2.226 de posturi în unitățile sanitare din subordinea autorităților locale:
  • 706 posturi de medici
  • 746 posturi de asistenți medicali
  • 470 posturi de personal medical auxiliar
  • 75 de posturi pentru TESA
  • 45 de posturi pentru personalul de specialitate medico-sanitar
  • alte posturi
Sănătate pentru oameni!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax