Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Peste 2.400 de combinezoane și 59.000 de măști, distribuite în județul Alba pentru cei din prima linie a luptei cu COVID-19

Publicat

Noi echipamente de protecţie, peste 2.400 de combinezoane şi 59.000 de măşti chirurgicale, sunt distribuite în județul Alba către personalul medical şi echipajele operative aflate în teren, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, în urma achiziţiei combinezoanelor de protecţie de către de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost alocate pentru judeţul Alba 2.410 bucăţi:

  • 250 buc. pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba;
  • 30 buc. pentru Direcţia de Sănătate Publică Alba;
  • 2.100 buc. pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia;
  • 10 buc. pentru Centrul de Transfuzii Alba Iulia;
  • 20 buc. pentru Spitalul Municipal Blaj.

Totodată, Dante International SA (eMAG) a donat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență un număr de 4.150.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri. Acestea au fost repartizate prin Ordinul nr. 74549 din 6 aprilie 2020, emis de către Comandantul Acţiunii dr. Raed Arafat – Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, către structurile MAI, medicii de familie şi personalul din centrele de îngrijire.

Pentru judeţul nostru au fost alocate un număr de 59.100 măşti, distribuite astfel:

  • 5.000 buc. pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba;
  • 11.000 buc. pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, care vor fi distribuite la structurile din subordine, în funcţie de necesităţi;
  • 3.000 buc. pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba;
  • 20.100 buc. pentru medicii de familie – distribuite prin intermediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba;
  • 20.000 buc. pentru centrele de îngrijire ale persoanelor vârstnice şi pentru bolnavii cronici – distribuite prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Pe lângă acestea, prin ordinul anterior menţionat sunt distribuite măşti şi către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Finanţelor Publice – ANAF.

„Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, mulţumeşte celor implicaţi în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Vă suntem cu toţii recunoscători pentru munca depusă!”, au transmis reprezentanții Prefecturii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate