Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 2.440 de şcoli din mediul rural vor avea internet în următoarele şase luni. Ministerul a semnat contract în valoare de aproape 120 milioane lei

Publicat

Un număr de 2.446 de şcoli din mediul rural vor fi conectate la internet de anul viitor, pe baza unui proiect semnat la Ministerul Educaţiei şi estimat la valoarea de 120 de milioane lei. Contractul are o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni.

Contractul pentru conectarea şcolilor la internet – semnat de minister cu un consorţiu format din Omnilogic şi Avitech, având ca subcontractant Romtelecom – este de 119.840.000 lei fără TVA,

De programul „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană” vor beneficia aproximativ 715.000 de elevi şi în jur de 156.000 de profesori din mediul rural şi mic urban, a declarat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, cu ocazia semnării contractului.

Potrivit lui Costoiu, după conectarea a 2.446 de şcoli la internet, de acest serviciu ar urma să beneficieze, ulterior, alte 7.000, în cadrul unui proiect sectorial derulat în perioada 2014-2020.

„În acest context, se poate vorbi despre extinderea reţelei de internet la toate unităţile de învăţământ, luând în calcul faptul că, în acest moment, peste 11.000 de unităţi de învăţământ au această conexiune realizată”, a mai spus Costoiu.

Potrivit lui Costoiu, acest serviciu nu este unul exclusiv educaţional, el putând fi folosit în alerte pentru SMURD, sistemele de urgenţă, colectarea de taxe şi impozite, distribuirea pensiilor şi a ajutoarelor sociale şi, nu în ultimul rând, pentru sistemul de telemedicină.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus că, de fapt, acest proiect vine în susţinerea proiectelor privind clasele digitale.

 sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax