Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 2.800 de rechizitorii întocmite de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în 2010

Publicat

Activitatea întreprinsă de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia nu a fost una uşoară în anul 2010. Potrivit bilanţului prezentat de aceştia, la nivelul instanţei albaiuliene s-au înregistrat nu mai puţin de 67.227 de cauze de soluţionat, cu 7,07% mai multe decât în anul precedent, iar o creştere similară s-a manifestat şi în ceea ce priveşte numărul de rechizitorii întocmite – 2.860, cu o creştere de 7,28%. Potrivit datelor furnizate de procurori, în aceeaşi perioadă au fost soluţionate 31.460 de cauze şi au fost trimişi în judecată 3.801 inculpaţi, dintre care 276 minori.

La sfârşitul perioadei de referinţă au rămas nesoluţionate 14. 235 de cauze, dintre care 13.915 cu autor necunoscut, înregistrându-se o creştere a stocului de dosare nesoluţionate faţă de perioada de comparaţie cu 3,57% ( adică anul 2009, când au rămas în stoc 13.435 cauze). La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au rămas în evidenţă ca nesoluţionate 14 cauze cu autori necunoscuţi, ce au ca obiect infracţiuni contra vieţii persoanei – patru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, şapte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi trei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

În ceea ce priveşte încărcătura pe procuror, la volumul de dosare aflate în faza de urmărire penală, în medie, în anul 2010, un procuror a avut de soluţionat 947 de cauze, cu 7,13 mai multe decât în anul anterior. În sectorul judiciar, încărcătura pe procuror a fost de 1.394 de lucrări. Acelaşi bilanţ al activităţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia ne arată că, dintr-un număr de 3.801 inculpaţi trimişi în judecată, s-a apreciat de către instanţe că numai 21 nu sunt vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcină.

La şedinţa de bilanţ de marţi au participat prim-procurorul adjunct de la Parchetul General, Tiberiu Niţu şi prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Vasile Luha.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax