Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20 de locuitori ai comunei Albac vor învăţa meseria de bucătar în pensiunile din localitate

Publicat

Un grup de 27 de locuitori ai comunei Albac vor participa în aceasta lună la cursuri de formare profesională în meseria de bucătar. Pe durata a 6 luni, aceştia vor deprinde abilităţi teoretice şi practice în pensiunile din localitate.

”Considerăm că formarea profesională a locuitorilor din Apuseni poate conduce la creșterea calității serviciilor turistice în această zonă, premisă a unei dezvoltări durabile a arealului montan”, a precizat Cristian Dogar, managerul proiectului. Cursurile sunt organizate de Clubul Ecologic Transilvania cu sprijinul comunei Albac şi vor avea loc în perioada următoare şi în alte localităţi din zona montană a judeţelor Alba, Bihor şi Cluj, în cadrul proiectului ”Oportunități de ocupare în contextul dezvoltării durabile a Munților Apuseni”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.

Proiectul realizat de Clubul Ecologic Transilvania în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca oferă oportunități de formare profesională în meseriile de bucătar și barman-ospătar precum și de dezvoltare a competențelor legate de utilizarea computerelor pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistență din zona Munților Apuseni – județele Alba, Bihor și Cluj. Proiectul mai cuprinde o campanie de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, consiliere și asistență pentru antreprenori și suport acordat autorităților locale pentru elaborarea și implementarea strategiilor integrate pentru diversificarea economiei locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax