Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20 de profesori de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se vor specializa în noi tehnologii educative, în cadrul programului Erasmus

Publicat

Un număr de 21 de cadre didactice şi militare de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia intră într-o „sesiune” de doi ani de specializare în în domeniul utilizării noilor tehnologii, managementului clasei și a activităților educative, consilierii și orientării socio-profesionale a elevilor și managementul proiectelor europene. Unitatea de învăţământ a câştigat finanţare în ruda de selecţie din martie pentru proiecte de mobilitate în domeniul școlar, în cadrul programului „Erasmus+”.

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este singura instituție din Județul Alba care a obținut finanțare la această rundă de selecție pentru proiecte, din cele 534 de instituții aplicante, valoarea grantului asigurat de Comisia Europeană ridicându-se la 43.950 euro.

Proiectul „Împletind tradiţia cu inovaţia, implementăm calitatea europeană în școală”  se va derula pe parcursul a doi ani și are ca obiectiv  formarea a 21 de cadrelor didactice și militare prin intermediul programului Erasmus+ în domeniul utilizării noilor tehnologii, managementului clasei și a activităților educative, consilierii și orientării socio-profesionale a elevilor și managementul proiectelor europene.

Prin formarea  profesională, pe plan internațional, cadrele didactice și militare  își vor îmbunătății competențelor lingvistice și vor avea acces la cele mai noi descoperiri și metode didactice din domeniul lor. Beneficiile se vor simți și la nivelul instituției prin obţinerea recunoaşterii internaţionale,  prin creșterea gradului de implementare a dimensiunii europene în educație, precum și  prin angrenarea unui număr cât mai mare de elevi şi cadre didactice în activităţile de cooperare pe  platforma e­Twinning, transmit reprezentanţii colegiului.

Cursurile de formare vor fi selectate în concordanță cu Planul European de Dezvoltare al instituției precum și în acord cu nevoile de formare ale celor 16 cadre didactice și a celor cinci cadre militare care vor participa la aceste activități de formare.

Este cel de-al treilea proiect european pe care colegiul militar albaiulian îl va derula în anul școlar viitor, când proiectele Comenius:„ Mens Sana in Corpore Sano, Let´s Find the Balance” și  ”Trois langues , deux cultures une même famille latine” vor intra în ultimul an de desfășuare.

Uniunea Europeană a introdus în acest an programul Erasmus +, program ce înglobează vechiul Program de învațare pe tot parcursul vieții și aduce unele noutăți în ceea ce privește modul de aplicare cât și țintele strategice. Erasmus + își propune dublarea numărului de elevi, studenți, profesori, ucenici, animatori pentru tineret, etc. care primesc granturi pentru valorificarea unor oportunități de studiu care să le consolideze competențele sau pentru activități de formare și voluntariat în străinătate, care va ajunge astfel la 5 milioane în perioada 2014-2020. Peste două treimi din bugetul propus de 19 miliarde EUR al programului ar sprijini schimburile individuale în străinătate, iar restul ar urma să fie alocat pentru proiecte axate pe cooperare în scopul inovării, pe reformarea politicilor și pe schimbul de bune practici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax