Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200.000 de lei din bugetul local pentru 43 de parohii și biserici din Alba Iulia. LISTA și sumele alocate


Publicat

43 de unităţi de cult din municipiul Alba Iulia şi localităţi arondate primesc bani în 2019 de la bugetul local pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere. Fiecare unitate de cult ar urma să primească câte 5.000 de lei, suma totală alocată pentru acest an fiind de 215.000 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, Consiliul local poate aloca parohiilor, din bugetul local, sumele necesare pentru completarea fondurilor proprii destinate întreţinerii şi funcţionării unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, construirii şi reparării lăcaşurilor de cult, conservării şi întreţinerii bunurilor din patrimoniul cultelor religioase şi alte lucrări.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 19 aprilie, bugetul general de venituri și cheltuieli pe anul 2019.

Lista parohiilor ortodoxe din municipiul Alba Iulia care primesc sprijin financiar pentru diverse lucrări și întreținere la Bisericile parohiale:

 1. Sediul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia – 5.000 de lei
 2. Parohia Centru I Alba Iulia – 5.000 de lei
 3. Parohia Centru II Alba Iulia – 5.000 de lei
 4. Parohia Maieri I Alba Iulia – 5.000 de lei
 5. Parohia Maieri II Alba Iulia – 5.000 de lei
 6. Parohia Lipoveni Alba Iulia – 5.000 de lei
 7. Parohia Ampoi Alba Iulia – 5.000 de lei
 8. Parohia Sf. Antonie – Alba Iulia – 5.000 de lei
 9. Parohia Tolstoi Alba Iulia – 5.000 de lei
 10. Parohia Cetate I Alba Iulia – 5.000 de lei
 11. Parohia Cetate II Alba Iulia – 5.000 de lei
 12. Parohia Sf. Ecaterina Alba Iulia – 5.000 de lei
 13. Parohia Platoul Romanilor Alba Iulia – 5.000 de lei
 14. Parohia Lumea Nouă Alba Iulia – 5.000 de  lei
 15. Parohia Sf. Ap. Petru și Pavel Alba Iulia – 5.000 de lei
 16. Parohia Mihai Viteazul Alba Iulia – 5.000 de lei
 17. Parohia Dealul Furcilor Alba Iulia – 5.000 de lei
 18. Parohia Cartier Nou I Alba Iulia – 5.000 de lei
 19. Parohia Cartier Nou II Alba Iulia – 5.000 de lei
 20. Parohia Recea Alba Iulia – 5.000 de lei
 21. Parohia Orizont Alba Iulia – 5.000 de lei
 22. Parohia Măn. Sf. Ioan Botezătorul Alba Iulia – 5.000 de lei
 23. Parohia Schitul Sf. Lazăr Alba Iulia – 5.000 de lei
 24. Parohia Întâmpinarea Domnului – 5.000 de lei
 25. Parohia Cuvioasa Paraschiva –

Parohii Greco-Catolice:

 1. Biserica Greco-Catolică Bărăbanț – 5.000 de lei
 2. Parohia Greco-Catolică Sfântul Spirit – 5.000 de lei
 3. Biserica Greco-Catolică Centru II Alba – 5.000 de lei
 4. Parohia Romano-Catolică Alba Iulia – 5.000 de lei
 5. Parohia Română Unită cu Roma Greco Catolică Alba Iulia II – 5.000 de lei
 6. Parohia Reformată – 5.000 de lei
 7. Parohia Romano-Catolică Bărăbanț – 5.000 de lei
 8. Biserica creștină apostolică Maranata – 5.000 de lei
 9. Biserica Creștină Baptistă Cetatea Alba Iulia – 5.000 de lei
 10. Comunitatea Evreilor Alba Iulia – 5.000 de lei
 11. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – 5.000 de lei
 12. Biserica Penticostală Filadelphia – 5.000 de lei

Parohii aparținătoare municipiului Alba Iulia:

 1. Parohia Partoș – 5.000 de lei
 2. Parohia Bărăbanț – 5.000 de lei
 3. Parohia Micești – 5.000 de lei
 4. Parohia Pâclișa – 5.000 de lei
 5. Parohia Oarda de Jos – 5.000 de lei
 6. Parohia Oarda de Sus – 5.000 de lei

Total: 43 de unități de cult – 215.000 de lei

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia vrea să dea bani pentru echipa de rugby. Suma propusă de Voicu Paul

Publicat

Viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a transmis joi că va propune Consiliului Local alocarea a 60.000 de lei pentru CS Universitatea, secția de rugby. 

„Din 1991 n-a mai trecut niciun balon dincolo de limita de țintă, în Alba Iulia. Transloc a fost ultima echipă de rugby care a format o grămadă pe un astfel de teren. Cu ambiție și multă pasiune, istoricul Marius Rotar ne-a convins că acest sport poate avea un viitor.

Luni, în ședința de Consiliu Local, voi propune alocarea a 60 000 de lei pentru CS Universitatea, secția rugby. Prima și cea dintâi condiție este să crezi. Rezultatele vin!”, a transmis Voicu Paul, într-0 postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Liceul Tehnologic Aiud, reabilitat și dotat printr-un proiect de 16 milioane de lei. Turnul clădirii, transformat în observator

Publicat

Primăria Aiud a câștigat cel de-al 10-lea proiect cu finanțare europeană, au anunțat reprezentanții instituției. Este vorba despre reabilitarea și dotarea Liceului Tehnologic Aiud, proiect cu o finanțare în valoare de aproximativ 16 milioane lei.

Potrivit reprezentanților administrației locale, prin proiect se vor reabilita interiorul și exteriorul „Frumoasei Venețiene” și se vor dota sălile de clasă cu aparatură modernă de învățare.

De asemenea, turnul clădirii va deveni observator, deci un nou punct de atracție turistică.

Implementarea proiectului va începe după semnarea contractului de finanțare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim starea de alertă

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că România se află într-o perioadă în care va trebui să prelungească starea de alertă din cauza noului coronavirus, transmite Agerpres.

„Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an”, a spus Tătaru la Academia Română.

Întrebat când va avea loc şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul Nelu Tătaru a răspuns: „Înaintea şedinţei de guvern, fiindcă la şedinţa de guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de guvern şi sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi de domnul premier Ludovic Orban”.

În ceea ce priveşte începerea şcolii, el a afirmat că trebuie observată evoluţia din a doua jumătate a lunii august.

„A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv şi evoluţia. Trebuie să vedem evoluţia de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci. Nu putem şti care este evoluţia de atunci. O previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile, ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm. Prezenţa măştilor şi a dezinfectantului, chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţare de un metru? Noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului, precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor, acolo unde este aglomeraţie”, a susţinut Tătaru.

Referindu-se la programul teraselor, ministrul a spus că acesta va rămâne cum este în prezent, în măsura în care va fi propusă şi prelungirea stării de alertă.

„Programul teraselor va rămâne în acest context, în măsura în care vom propune şi prelungirea stării de alertă”, a afirmat Tătaru.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pescari din Alba, amendați de Jandarmerie și ANPA. Au fost prinși la pescuit fără permis

Publicat

Trei persoane care au pescuit fără permis s-au ales cu amenzi, după un control făcut miercuri de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Alba și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), pentru prevenirea şi combaterea braconajului.

Este vorba despre două persoane din Mihalț și alta din Căpud, care au fost prinse la pescuit fără a deține permis de pescuit.

Cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Ordonanței de Urgență nr. 23/2008, cu amenzi în valoare totală de 600 de lei, transmite IJJ Alba.

De la începutul acestui an, jandarmii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura și au constatat o infracțiune – cazul unui bărbat care a capturat prin metoda „greblare” un pește din specia somn, cu lungimea de 1,2 metri, pe râul Mureș.

Vezi și FOTO: Bărbat din Aiud, surprins de jandarmi în timp ce aducea spre mal, din râul Mureș, un somn de 1,2 metri, capturat ilegal

Jandarmeria Alba atenționează că, în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuate fără permis în habitatele piscicole naturale constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate