Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200.000 de refugiați ucrainieni au intrat în România de la începutul invaziei. Povestea lui Vitalie și a pietrei din Harcov

Publicat

Peste 90.000 de persoane, dintre care 31.628 cetăţeni ucraineni – în creştere cu 12% faţă de ziua precedentă -, au intrat în România prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore.

”În data de 05.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 91.607 persoane, dintre care 31.628 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12% faţă de ziua precedentă)”, informează IGPF, citat de agerpres.ro.

Vitalie și piatra sa din Harcov

În fotografie este mâna unui copil, refugiat din Ucraina, care ține în mână o piatră. O piatră care îi aduce aminte de casa sa din Harcov, oraș bombardat puternic de trupele invadatoare rusești.

”Tot ce am învățat despre cuvântul acasă, am uitat când l-am întâlnit pe Vitalie.

La șase ani, a ținut, strâns în palmă, pe drumul lung spre libertate, o piatră.

Și nu era orice piatră. Era piatra care îi amintea de casă. Era casa lui din Harcov pe care așa a înțeles să o păstreze…”, au scris reprezentații Inspectoratului Situații de Urgență România.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 11.055 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 16,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova – 18.369 ucraineni (creştere de 8,5%).

CITEȘTE ȘI: VIDEO Război în Ucraina – Ziua 11: Rusia cere UE şi NATO să nu mai furnizeze armament Ucrainei. Dezastru umanitar în Mariupol

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 98.138 de persoane, dintre care 23.180 cetăţeni ucraineni (creştere de 1,6%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 5 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 227.476 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 155.680.

”Menţionăm că a fost suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie şi se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate şi s-a întărit cooperarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun, în situaţii impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute’, au precizat reprezentanții instituției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax