Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de autospeciale vor intra în dotarea IGSU. Printre acestea și ambulanțe pentru pacienți cu risc biologic

Publicat

Peste 230 de ambulanțe vor fi achiziționate în perioada următoare, printr-un program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Este vorba de 236 de autospeciale medicale între care vor fi autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe pentru transport nou-născuți în stare critică, ambulanțe pentru acces în zone foarte greu accesibile, unități de suport pentru accidente colective, ambulanțe specializate pentru pacienți cu risc biologic și 5 posturi medicale mobile.

Acestea vor fi achiziționate în cadrul Programul Operațional Regional derulat de minister, care are o valoare totală de aproape 559 de milioane de lei. Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat contractele adiționale pentru modernizarea infrastructurii de sănătate care includ și achiziționarea noilor ambulanțe.

Până acum, au fost recepționate în cadrul acestui program 1.122 de ambulanțe, dintre care 120 de autospeciale pentru transport victime multiple, 375 de ambulanțe cu dotări avansate, 505 ambulanțe cu dotări avansate care pot ajunge în zonele greu accesibile, dar și 122 de ambulanțe cu dotări înalte pentru pacienți care necesită resuscitare sau terapie intensivă, potrivit unui comunicat de presă al Ministrului Dezvoltării.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax