Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice din ţară. Vezi cum le poţi obţine

Publicat

Persoanele vârstnice sau cele cu probleme de sănătate din Alba pot opta pentru un sejur de 18 zile într-o staţiune balneoclimaterică din ţară. Casa Judeţeană de Pensii Alba pune la dispoziţie 231 de bilete de tratament, cu plecare din 23 iulie. Cele mai multe locuri sunt disponibile în staţiunile Geoagiu, Felix, Herculane şi cele din Covasna, iar cele mai puţine sunt la Moneasa, Turda, Bala sau Sărata Monteoru.

Pe lângă cele 231 de locuri, Casa Judeţeană de Pensi Alba a cerut suplimentarea acestora cu încă 100. Pentru seria din data de 23 iulie sunt disponibile următoarele staţiuni: Amara (2 locuri), Bazna (10 locuri), Bala (2 locuri), Buziaş (8 locuri), Căciulata (9 locuri), Covasna (16 locuri), 1 Mai (3 locuri), Eforie Nord (2 locuri), Govora (4 locuri), Geoagiu (26 locuri), Felix (47 locuri), Herculane (22 locuri), Moneasa (2 locuri), Olăneşti (8 locuri), Ocna Şugatag (2 locuri), Sîngeorz (2 locuri), Sovata (11 locuri), Sărata Monteoru (2 locuri), Saturn (8 locuri), Lacu Sărat (3 locuri), Vatra Dornei (4 locuri) şi Turda (2 locuri).

În fiecare an, Casa Judeţeană de Pensii Alba asigură bilete de tratament şi odihnă, în staţiunile balneoclimaterice, pentru peste 4.000 de pensionari şi persoane asigurate. Cererile primite în fiecare an sunt de aproximativ 5.500. Cele mai frecventate staţiuni sunt Geoagiu, Băile Felix, Sovata, Turda, Căciulata, Govora, dar şi Bazna, Covasna sau Techirghiol.

Pentru cei care nu s-au decis cu privire da data plecării, CNPAS pune la dispoziţie alte 7 serii de plecare, în datele de 28 august, 15 septembrie, 3 octombrie, 21 octombrie, 8 noiembrie şi 26 noiembrie.

Persoanele care doresc să primească un bilet de tratament trebuie să se prezinte cu adeverinţa de la medicul de familie şi să îndeplinească anumite criterii în baza cărora se vor acorda biletele în mod gratuit sau cu suportarea unei contribuţii. Vezi aici criteriile.

Persoanele cu handicap, veterani de război, pensionari de invaliditate, persoanele asigurate în zonele I şi II de expunere de radiaţii, beneficiarii Decretului-lege nr. 118/ 1990 sau al Legii nr 189/ 2000 pot beneficia de aceste tratamente gratuit. Pentru pensionari, costul unui bilet reprezintă 50% din pensie, iar valoarea întreagă a biletului este de 1.600 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax