Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de dosare depuse la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, până în a treia zi de înscrieri

Publicat

În cadrul sesiunii de înscrieri din toamnă la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, până la sfârşitul celei de-a treia zi de program, au fost înregistrate peste 200 de dosare. Dintre acestea, peste 100 au fost opţiuni la specializările cu licenţă şi restul pentru programele de masterat. Cei interesaţi să devină studenţi la instituţia de învăţământ superior albaiuliană mai au timp până în 22 septembrie să depună dosare pentru înscriere.

Înscrierile se fac la sediul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de lângă Colegiul „HCC”, pe Bd. 1 Decembrie nr. 13. Dosarele se primesc în intervalul orar 9.00 – 15.00. Acestea trebuie să cuprindă: diploma de bacalaureat sau echivalenta acesteia (original sau copie legalizată); foaia matricolă cu notele din liceu (original sau copie legalizată); certificatul de naştere (copie legalizată); adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie sau cabinetul şcolar; menţionarea pe adeverinţa medicală de apt pentru efort fizic (pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă); 2 fotografii tip buletin de identitate; dosar tip plic şi un formular tipizat ce se completează la secretariat. În plus, pentru specializările teologice sunt necesare şi binecuvântarea scrisă a ierarhului, certificatul de botez şi recomandarea preotului paroh. În ceea ce priveşte cei care sunt studenţi şi la alte instituţii de învăţământ, mai trebuie depusă foaia matricolă pe anii de studiu susţinuţi.

În schimbul taxei de înscriere de 150 de lei, candidaţii au dreptul să-şi aleagă oricâte dintre specializările oferite de Universitate. În cadrul sesiunii de admitere din toamnă, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au fost scoase la concurs 859 de locuri libere. Dintre acestea, 595 sunt cu taxă, 201 pentru cei care doresc să urmeze cursurile de învățământ la distanță și 63 de locuri bugetate.

Cele mai multe locuri – 344 – se regăsesc la Facultatea de Științe, însă sunt cu taxă, specializarea Finanțe-Bănci având 71. Mai există 56 de locuri la Informatică, 58 la Administrarea Afacerilor și 55 la Economia comerțului, turismului și serviciilor. Facultatea de Istorie are însă cele mai multe locuri bugetate. Aici candidații au 28 de locuri, dintre care 12 la Istorie, 6 la Arheologie și 10 la Muzeologie. Și candidații din Moldova au la dispoziție 5 locuri  subvenționate. Mai multe informaţii găsiţi aici.

După finalizarea etapei de înscriere, în 22 septembrie, se organizează în 23 septembrie interviuri şi probe de aptitudini pentru specializările la care sunt solicitate astfel de testări, iar în perioada 24 – 30 septembrie se desfăşoară înmatricularea studenţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax