Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de elevi de liceu, prezenți la Curtea de Apel Alba Iulia, cu ocazia evenimentului ”Ziua Porților Deschise”

Publicat

ziua portilor deschise

Peste 200 de elevi de liceu din Alba Iulia au trecut, vineri, pragul Curții de Apel Alba Iulia, cu ocazia evenimentului ”Ziua Porților Deschise”.  Aceștia au avut ocazia să vorbească cu magistrații instanței și să cunoască din ”misterele” justiției, direct de la sursă. 

Actul de justiție nu constă doar într-o condamnare penală sau într-o decizie civilă a unui judecător, ci într-un întreg proces, în care fiecare angajat dintr-o instanță de judecată are un rol bine definit, este una dintre informațiile primite de mai mulți elevi din Alba Iulia care au fost prezenți în sălile de judecată ale instanței superioare.

Însoțiți de profesori, elevii au fost fost întâmpinați pe holurile instanței supreme din Alba Iulia, de către purtătorul de cuvânt Cosmin Muntean, care le-a prezentat instituția și menirea pe care o are aceasta.

Elevii au avut ocazia să intre într-o sală de judecată, unde magistrații instanței le-au prezentat desfășurarea actului de justiție.

Mai mult, au avut ocazia să afle că, pe lângă judecători și procurori, există și personalul auxiliar al unei instanțe de judecată: grefierii. 

„Ziua porţilor deschise” este un eveniment organizat anual de către Curtea de apel Alba Iulia, dar și de instanțele arondate, cu ocazia „Zilei europene a justiţiei” ce se sărbătoreşte în fiecare an în 25 octombrie, în întreaga Europă, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene prin care justiţia este adusă în atenţia publicului.

Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax