Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de familii și persoane singure cu probleme sociale grave primesc ajutor de urgență de la Guvern. Câte sunt din Alba

Publicat

Peste 200 de familii sau persoane singure, aflate în situații de necessitate, vor primi ajutor de la stat. Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 995.500 lei.

Din Alba, o persoană din comuna Arieșeni va primi 7000 de lei, pentru că se află în situație de necesitate în urma unui incendiu, iar altă persoană, din Alba Iulia, primește 4000 de lei pentru prevenirea riscului de excluziune socială.

În total, ajutoarele sunt pentru 232 familii şi persoane singure din țară. Acestea fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

Beneficiari din mai multe județe

Potrivit Ministerului Muncii, se vor acorda 255.000 lei pentru 39 familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, din judeţele Alba, Bacău, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi municipiul Bucureşti şi 8.000 lei pentru două familii care se confruntă cu situaţii de necesitate cauzate de fenomene meteorologice periculoase, din judeţele Tulcea şi Vaslui.

De asemenea, o sumă de 732.500 lei se acordă pentru 191 familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială, din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

surse: Guvern, Ministerul Muncii, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax