Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jandarmi, polițiști și pompieri vor fi la datorie la Alba Fest pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului

Publicat

Peste 200 de jandarmi, polițiști și pompieri vor fi prezenți la Alba Fest, pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului ce are loc la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina. 

Vor fi în jur de 100 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Alba și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, care se vor afla la datorie, pe toată durata evenimentelor.

Aceștia se vor afla în zona de desfășurare a festivalului, iar, având în vedere amploarea manifestărilor, vor acorda o atenție deosebită locurilor unde se vor desfășura spectacole în aer liber și zonelor aglomerate.

CITEȘTE ȘI: ÎNCEPE Alba Fest: Vineri urcă pe scena din Alba Iulia legendara formație IRIS, The Motans și Vița de Vie. Programul complet

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranță publică și prezența echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfășoare manifestările publice.

Peste 80 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase, acțiuni speciale, prevenire și siguranță școlară vor asigura o prezență vizibilă, pe durata evenimentului, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

De asemenea, polițiștii de combatere a criminalității organizate vor acționa pe toată durata desfășurării manifestărilor pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

Polițiștii rutieri vor acționa, permanent, pentru fluidizarea traficului rutier, dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere legală a conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al Județului Alba va fi pregătit să intervină cu peste 25 de cadre, principalele misiuni fiind îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Totodată, echipajele SMURD vor fi pregătite să acorde asistență medicală, dacă va fi nevoie.

”Recomandăm participanților la festival să identifice la intrare punctele de prim ajutor, să nu consume alcool în exces, să manifeste prudență în relația cu alte persoane necunoscute care le pot oferi substanțe sub diverse forme (băuturi, medicamente, țigări).

De asemenea dacă observați în jurul dumneavoastră persoane recalcitrante, evitați o confruntare directă, pentru că orice conflict poate escalada și solicitați ajutor personalului specializat.

Tuturor celor care vor alege, la acest sfârșit de săptămână, să fie în mijlocul distracției, la Alba Fest, le dorim să aibă parte de o experiență memorabilă, în siguranță”, au transmis reprezentații forțelor de ordine din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    vineri, 23.06.2023 at 15:15

    terminati cu expresia asta ceausista „la datorie” ca sunt platiti pentru ceea ce fac. Dati de inteles ca in rest freaca manganu’ si lucreaza doar din an in pasti (nu ca n-ar fi si aici un sambure de adevar) dar na, unii dintre ei se antreneaza si se perfectioneaza in restul timpului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax