Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de jandarmi și 150 de polițiști din Alba asigură măsurile de ordine, în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

Peste 200 de jandarmi și peste 150 de polițiști asigură măsurile de ordine și siguranță publică în minivacanța de 1 Decembrie.

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie 2021, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 150 de poliţişti, cu peste 80 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională, 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: Paradă militară, concerte, spectacol cu drone de 1 Decembrie la Alba Iulia. PROGRAM COMPLET de Ziua Națională a României 2021

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor folosi la maxim aparatele radar din dotare şi vor asigura prezenţa activă în trafic.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

  • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimul legal de viteză !
  • Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
  • Evitați spațiile aglomerate și respectați regulile de distanțare, pentru prevenirea infectării cu Covid 19;
  • Purtați masca de protecție sanitară!

În perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie 2021, Jandarmeria Alba, va intensifica acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice pe raza județului. În acest sens, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, vor acționa pe raza întregului județ.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

De atenție sporită se vor bucura și zonele montane precum Șugag, Arieșeni, Roșia Montană, unde jandarmii vor fi prezenți la datorie prin acțiuni de patrulare în stațiunile turistice și pe traseele adiacente, frecventate de turiști pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.

Reprezentanții Jandarmeriei Alba recomandă participanților la evenimente să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax