Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de „ochi” au supravegheat examenele de Bacalaureat din Alba

Publicat

Elevii care au participat la sesiunea de Bacalaureat din acest an au fost supravegheaţi de nu mai puţin de 200 de camere video. Sistemele instalate special pentru a preveni fraudarea examenelor a reliefat calitatea sistemului de învăţământ din România şi lipsa pregătirii celor care reprezintă viitorul ţării noastre.

Potrivit profesorului Ionel Trifon, toate liceele din judeţul Alba în care au fost susţinute probele la Bacalaureat au fost dotate cu camere video, iar rezultatele sunt vizibile: „Nu există nici un dubiu că s-ar fi copiat, iar asta se vede în procentul de promovabilitate din acest an. Au fost instalate aproximativ 217 camere în toate sălile din toate liceele din Alba. Imaginile au fost stocate pe CD-uri, iar aceste sunt sigilate, secretizate şi depozitate la loc sigur în instituţiile de învăţământ. În cazul în care vor fi sesizări sau nemulţumiri, acestea vor fi desecretizate şi vizualizate. Deocamdată, nu am avut nici un fel de probleme”, a explicat Ionel Trifon.

Montarea camerelor video a reprezentat o directivă a Ministerului, dar de achiziţionarea acestora s-a ocupat fiecare instituţie de învăţământ în parte. Potrivit profesorului Ionel Trifon, licee precum Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, Colegiul Tehnic „Apulum” sau Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş au reuşit obţinerea de fonduri pentru a-şi achiziţiona camere performante: „Imaginile pot fi vizionate în timp real, de pe aceste camere, chiar de la sediul Inspectoratului Şcolar”.

CD-urile pe care sunt stocate imaginile video de la Bacalaureat vor fi păstrate cel puţin un an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ?????

    miercuri, 06.07.2011 at 21:57

    va rog vizualizati camerele de supraveghere de la liceul militar si apoi sa mai comentati….nu dati verdicte in necunostiinta de cauza ,doar ca sa acoperiti „rahatul”…..

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 06.07.2011 at 22:30

      @?????, nu ai vazut ce-au zis? Ca sunt stocate pe CD si numai daca sunt reclamatii se vizualizeaza… asa ca daca nu reclama nimeni… e pa!

  2. ?????

    joi, 07.07.2011 at 05:35

    unde sa reclam ? …de mult se barfeste in targ ,ca la bac la liceul militar se petrec lucruri paranormale !…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax