Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de pensionari din Alba pleacă din 14 august în mai multe staţiuni balneoclimaterice din ţară. Aceştia au primit bilete de tratament

Publicat

casa pensii

Casa Județeană de Pensii Alba a distribuit bilete de tratament pentru 239 de pensionari, pentru seria care începe în 14 august. Acestea le dau ocazia pensionarilor să se trateze în stațiuni precum 1 Mai, Amara, Bazna, Buziaș, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Moneasa, Olănești, Sângeorz, Sărata Monteoru, Saturn, Turda sau Vatra Dornei.

Pentru a beneficia de un astfel de bilet, pensionarii au fost nevoiți să își depună cererile în luna iulie a acestui an, iar cei care au reușit să obțină un bilet de tratament sunt cazați fie la vile de 2 stele, fie la hoteluri de 2 și 3 stele.

Nici pentru luna iulie, când au existat două serii de beneficiari, numărul acestora nu a fost mai mic. Astfel, pentru seria care a început în 27 iulie, au beneficiat de un bilet de tratament un număr de 222 de persoane, iar pentru seria care a început în data de 9 iulie, 246 de pensionari.

Mai există încă alte 6 serii pentru cei care încă nu s-au hotărât dacă vor sau nu să obțină un bilet de tratament, perioade care încep în datele de 1 septembrie, 19 septembrie, 7 octombrie, 25 octombrie, 12 noiembrie sau 29 noiembrie.

Pentru a beneficia de un bilet de tratament gratuit sau subvenționat, doritorii trebuie să îndeplinească anumite criterii și să se prezinte totodată cu o adeverință de la medicul de familie. Există de asemenea, categorii speciale cum sunt persoanele cu handicap, pensionarii de invaliditate, veteranii de război, persoanele asigurate în zonele I și II de expunere la radiații sau beneficiarii Decretului-lege nr. 118/1990 sau ai Legii nr 189/2000 care pot beneficia gratuit de aceste servicii. Pentru pensionarii care nu se încadrează în niciuna din categoriile menționate mai sus, costul unui bilet reprezintă 50% din valoarea pensiei.

Oana ALEXA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax