Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de poliţişti acţionează în ALBA de Anul Nou. Amenzi de sute de mii de lei şi 12 permise reţinute, în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Publicat

pol

actiune politie politisti În această perioadă, peste 200 de poliţişti de la ordine publică, investigaţii criminale, de la rutieră şi alte formaţiuni acţionează în Alba pentru a preveni evenimentele nedorite. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, între 24 şi 28 decembrie, oamenii legii au dat amenzi de peste 500.000 de lei şi au reţinut 12 permise. În total, au constatat 39 de infracţiuni, 20 dintre ele în flagrant.

Potrivit IPJ Alba, peste 150 de poliţişti din judeţ au acţionat zilnic pentru ca locuitorii să se poată bucura de Sărbătoarea Crăciunului.

În perioada 24 – 28 decembrie, au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică, iar echipajele de poliţie rutieră au fost prezente în trafic, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Alba au constatat 39 de infracţiuni, dintre care 15 de natură judiciară, 15 la regimul circulaţiei rutiere, două de natură economico-financiară, trei privind regimul materiilor explozive şi patru de altă natură. Din totalul infracţiunilor, 20 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 374 de sancţiuni, în valoare de 512.310 lei din care 109 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute, 223 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 la Legea privind comerţul, două la Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 30 la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, două pentru viteză excesivă, iar şase pentru alte abateri.

S-a intervenit la 306 de solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

IPJ transmite că, în continuare, peste 200 de poliţişti vor fi zilnic la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni, în perioada 29-30 decembrie, 160 de poliţiştii din structurile de ordine publică, 35 de poliţişti de la rutieră, 31 de investigaţii criminale şi 25 de la alte formaţiuni vor folosi 70 de mijloace auto, iar aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere iar efectivele de poliţie rutieră vor acţiona împreună cu cele de ordine publică pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Pentru siguranţa deplasării, poliţiştii recomandă şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus deoarece poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.

Reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 540 şi 720 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax