Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de polițiști din Alba, la datorie de Florii. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

În perioada 26-28 aprilie 2024, polițiștii din județul Alba vor intensifica acțiunile ce vizează prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.

Astfel, zilnic, peste 200 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice alături de polițiști din alte structuri, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, precum și în proximitatea lăcașurilor de cult sau de desfășurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

În activitățile de patrulare vor fi folosite, zilnic, în medie, 90 de mijloace auto.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum și în zona lăcașelor de cult religios, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, iar 15 aparate radar vor acționa, zilnic, la capacitate maximă.

Pentru a preveni evenimentele neplăcute, polițiștii recomandă cetățenilor să țină seama de câteva recomandări:

  • Dacă plecați de la domiciliu, închideți și asigurați toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon și nu lăsați în casă obiecte de mare valoare sau bani!
  • În zonele aglomerate, fiți atenți la genți, poșete și buzunare!
  • Evitați consumul excesiv de alcool și stările conflictuale!
  • Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • Respectați regimul legal de viteză !
  • Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
  • În caz de nevoie, apelați cu încredere 112 – Apel Unic de Urgență

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax