Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de polițiști din Alba, la datorie în minivacanța de Rusalii. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va suplimenta efectivele, pentru ca sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe să fie petrecută în siguranţă. Peste 200 de polițiști, cu peste 100 de autospeciale, vor acționa în teren, pentru siguranța cetățenilor.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 21-25 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona, zilnic, cu peste 200 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi în activitățile de patrulare 100 de mijloace auto.

Vor fi intensificate activităţile de patrulare şi se va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea evenimentelor negative, în special în locurile cu potențial de aglomerare și în zona lăcaşelor de cult.

Activitățile pentru protejarea cetățenilor vor fi realizate, în sistem integrat, împreună cu celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru și cu sprijinul polițiștilor locali.

Pe principalele artere rutiere ale judeţului, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, care vor acţiona pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

Pentru combaterea excesului de viteză, se va acționa, zilnic, cu 15 aparate radar.

Totodată, pentru protejarea participanților la traficul rutier vor fi intensificate activitățile de combatere a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cadrul acțiunii Alcool&Drugs, care se desfășoară, în această săptămână, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2024 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, se urmărește scoaterea din traficul rutier a celor care se urcă la volan după ce consumă alcool sau substanțe interzise.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, polițiștii le recomandă cetăţenilor:

  • Evitați consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Nu vă urcați la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimului legal de viteză!
  • Adaptaţi permanent viteza condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
  • Respectați indicațiile polițiștilor aflați în serviciu, pentru asigurarea fluenței traficului!
  • În condiții de caniculă, dacă administratorul drumului public, împreună cu poliția rutieră dispune parțial sau total restricționarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectați în totalitate semnalele și indicațiile de deviere a traficului rutier.
  • În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate