Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de şoferi amendaţi de Poliţia Rutieră Alba, pentru viteză şi alte abateri. 15 conducători auto au rămas fără permise

Publicat

radare Peste 200 de şoferi au fost amendaţi, miercuri, în judeţul Alba, iar 15 au rămas fără permise, după ce au condus cu viteză prea mare sau au încălcat alte reguli de circulaţie. Poliţia Rutieră Alba a organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor.

La acţiune, poliţiştii rutieri au fost sprijiniţi de cei de ordine publică, cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, iar aparatele de măsurare a vitezei din dotarea inspectoratului au fost amplasate în locurile identificate cu risc de producere a accidentelor cauzate de viteza excesivă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 146 de conducători auto care au condus cu viteză peste limita prevăzută de lege.

Alţi 110 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru încălcarea altor norme legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 15 permise de conducere, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi depăşire neregulamentară şi a fost constatată o infracțiune la regimul rutier. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 43.440 lei.

IPJ Alba atenţionează că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Şoferul care s-a ales cu dosar penal în urma acţiunii de miercuri este un tânăr de 30 de ani din Ohaba, care conducea, în jurul orei 16.30, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax