Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de șoferi amendați în Alba, în două zile. Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor pe drumurile din județ

Publicat

Arhivă foto

Polițiștii și jandarmii din Alba au continuat acțiunile în sistem integrat și au dat amenzi de peste 60.000 de lei, în două zile. Peste 200 de șoferi au fost sancționați în trafic, iar 10 au rămas și fără permise.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 15-16 septembrie, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 1157 de persoane și au fost verificate 778 de autovehicule.

Au fost constatate 274 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 63.355 lei.

Au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost reținute 10 permise de conducere.

Au fost efectuate 457 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 12 infracțiuni.

„Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax