Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de șoferi amendați în Alba pentru că nu purtau centura de siguranță sau foloseau telefonul neregulamentar, la volan

Publicat

Peste 200 de șoferi au fost amendați de Poliția Alba, după ce au fost surprinși în trafic, fără centură de siguranță, cu telefonul în mână la volan sau pentru că aveau alte preocupări ce le distrăgea atenția.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când folosesc telefoanele mobile sau alte device-uri, în timpul șofatului.

Totodată, polițiștii au urmărit și modul în care conducătorii auto folosesc centura de siguranţă şi dispozitivelor de fixare, omologate, pentru copii.

Potrivit IPJ Alba, au fost verificate 1.138 de conducători auto, iar, dintre aceștia 49 au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil și 18 pentru că aveau preocupări de natură a le distrage atenția.

Alți 160 de participanți la traficul rutier au fost amendați pentru că nu foloseau centura de siguranță.

Acțiunea s-a derulat în perioada 16-22 septembrie, pentru prevenirea accidentelor produse din cauza folosirii necorespunzătoare a telefoanelor mobile și a altor dispozitive tehnice, în timpul șofatului. Activitățile au avut loc în cadrul Campaniei „Focus on the road”, prevăzută în calendarul de acțiuni T.I.S.P.O.L.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax