Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 230.000 de oi şi capre în judeţul Alba. Proprietarii pot depune cereri de subvenţii la APIA până în 18 mai

Publicat

În perioada 9 aprilie – 18 mai 2012, proprietarii de oi şi capre din judeţul Alba pot să depună cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). APIA a stabilit criteriile după care sunt acordate subvenţiile pentru ovine şi caprine, potrivit reglementărilor comunitare zootehnice. Până acum au fost înregistrate peste 230.000 de capete de oi şi capre în judeţul Alba, deţinute de aproape 1.500 de proprietari, iar subvenţia a fost stabilită la suma de 40 lei pe cap de animal.

Proprietarii de oi şi capre din judeţ au început să depună cereri pentru subvenţie la APIA. Până în prezent, pe listă s-au înscris 1.492 de solicitanţi, proprietari a 230.074 de capete de oi şi capre. Cele mai multe solicitări s-au înregistrat în localitatea Săsciori (114 proprietari, cu 14.458 capete de oi şi capre), la Ighiu au fost listate 13.575 de capete, aparţinând de  78 producători, iar la Fărău au fost înregistrate 11.379 oi şi capre, aparţinând la doar 29 de proprietari. Cele mai puţine capete au fost înregistrate în Avram Iancu (50 de animale, aparţinând unui singur proprietar), iar la Arieşeni, Roşia Montană şi Scărişoara au fost înregistrate câte 100 de capete.

Prima pe cap de animal se acordă producătorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, o singură dată pe an, pentru femelele ovine şi/sau femelele caprine care întrunesc următoarele condiţii: efectivul din exploataţie să fie de minimun 50 de capete de femele ovine sau 25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minim un an, până la data de 31 martie 2012. Producătorii agricoli trebuie să păstreze animalele (ovine şi caprine) pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012, la adresa menţionată în cerere, în vederea controlului şi supracontrolului la faţa locului.

De asemenea, producătorii agricoli trebuie să fie înscrişi în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi în evidenţa APIA. Cererile pentru subvenţie pot fi depuse şi online, de către producătorii care solicită prima pentru un efectiv de peste 500 de capete de animale (ovine şi/sau caprine).

Vedeţi aici conditiile de acordare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, speciile ovine/caprine.

Daţi click aici pentru a citi Ghidul solicitantului privind acordarea plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, speciile ovine/caprine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax