Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 240 de șoferi au parcat ilegal pe locurile destinate persoanelor cu handicap, la Alba Iulia, în 2023. Ce amenzi au fost date

Publicat

parcare

Peste 240 de șoferi au fost amendați în 2023 pentru că au parcat pe locuri destinate persoanelor cu handicap din Alba Iulia. Amenziile au fost date de polițiștii locali din oraș, pe tot parcursul anului. 

În total, este vorba despre 242 de procese verbale scrise pe numele șoferilor din oraș.

Potrivit viceprimarului Emil Popescu, în total valoarea sancțiunilor a fost de 116.000 de lei. Din cele 242 de procese verbale date șoferilor care au parcat ilegal, doar 5 au fost contestate, a mai precizat Popescu.

”Poliția Locală Alba Iulia va continua acțiunile de verificarea a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 448/2006 republicată, privind protecția și promovarea persoanelor cu dizabilități, respectiv ocuparea de către conducătorii auto a unui loc de parcare destinat celor cu nevoi speciale.

Reamintim faptul că aceste persoane au dreptul de a beneficia complet de participarea la viața socială, motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe locurile special amenajate pentru persoane cu handicap.

De reținut faptul că parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a declarat viceprimarul din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. unu

    miercuri, 10.01.2024 at 15:25

    Foarte bine. Cat mai dese astfel de controale pentru a depista nesimtitii. Suprmarketurile ar trebui sa se sesizeze si sa sesizeze mai des politia pentru ca in parcarile lor se intampla cel mai des asta. Unii(foarte putini) chiar au probleme si deci dreptul de a parca pe acele locuri, restul „au dreptul” doar pentru ca au handicap moral.

  2. SsS

    miercuri, 10.01.2024 at 17:27

    Le este lene să-și miște prețiosul cur câțiva metri…la Lidl și Kaufland e plin…ar întra cu mașina în magazin, dacă ar putea !

  3. Gogu

    miercuri, 10.01.2024 at 21:18

    Puțin..,foarte puțin. Minim 242,ar fi în fiecare lună

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax