Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de elevi clasele V-VIII au participat la faza zonală Alba Iulia a Olimpiadei de Matematică 2017. Rezultate înainte de contestaţii


Publicat

educatiePeste 250 de elevi din clasele V-VIII au participat vineri, 20 ianuarie, la faza zonală Alba Iulia a Olimpiadei de Matematică 2017. Cei mai buni dintre aceştia se vor califica la etapa judeţeană, ce va avea loc în 18 martie.

Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “I. Agârbiceanu” din Alba Iulia, cu participarea unui număr de 276 de elevi din Alba Iulia şi localităţi apropiate (Vinţu de Jos şi Ighiu). Rezultatele finale vor fi cunoscute săptămâna viitoare, după rezolvarea eventualelor contestaţii.

După corectarea lucrărilor, 26 de copii au reuşit să obţină punctaje foarte bune, clasându-se pe primele patru locuri.

La clasa a V-a, au fost 86 de elevi înscrişi, iar 84 au participat la concurs. Primele locuri au fost ocupate de: Radu Ţâmpea (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia, junior premiat de mai multe ori la competiţii importante de şah), Tudor Blagu (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Elena Miron (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Carmen Elena Oprinescu (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Robert Cristea (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Vlad Ciprian Mihălţan (Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia), Amalia Maria Radu (Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ştefan” Alba Iulia), Iasmina Maria Zayadna (Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ştefan” Alba Iulia) şi Anda Ştefania Santeiu (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia).

La clasa a VI-a, dintre cei 40 de elevi participanţi (din 42 înscrişi), cele mai bune rezultate au fost obţinute de: Bogdan Briciu (Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia), Andreea Rus (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Luiza Chenti (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Eduard Toma (Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia), Andonia Tunsoiu (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Ştefan Ionescu (Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia).

La clasa a VII-a, au fost 34 de elevi înscrişi şi s-au prezentat la concurs 30. Primele patru locuri au fost ocupate de: Cristina Vasiu (Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia), Teofil Costin Giurgiu (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Alexanda Pop (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Mihai Alexadru Cirlea (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Florin Alexandru Popa (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Daria Ursa (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia).

La clasa a VIII-a, au fost 38 de elevi înscrişi, iar 36 au fost prezenţi la testare. După primele rezultate, pe primele locuri s-au clasat: Vlad Bretea (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia), Diana Indrei (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Rareş Cătălin Rus (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Paula Avram (Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia), Horia Iuga (Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia), Georgiana Bărbănţan (Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia).

Sunt nominalizaţi elevii care au ocupat primele patru locuri, în ordinea punctajelor (sunt cazuri în care mai mulţi elevi au obţinut acelaşi punctaj). Rezultatele finale şi punctajele finale vor fi făcute publice de către IŞJ Alba, cel mai probabil, săptămâna viitoare, după ce vor fi rezovate eventualele contestaţii depuse de concurenţi. Tot atunci, IŞJ va face clasamentul final şi va stabili cine se califică pentru etapa următoare.

Menţionăm că în această perioadă s-au desfăşurat etape zonale în mai multe oraşe din Alba, cei mai buni elevi urmând să participe la faza judeţeană a olimpiadei de matematică, programată pentru data de 18 martie, la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Etapa naţională va avea loc la Timişoara, în perioada 19-23 aprilie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Marius

  luni, 30.01.2017 at 21:14

  De ce nu sunt afisati si elevii care au obtinut punctaje mari din celelalte orase ? Asa ar fi corect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Taxele pentru eliberarea permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare NU se mai pot achita numerar la ghișeu

Publicat

permis

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că, începând de astăzi, 1 octombrie, taxele pentru eliberarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere nu se mai pot plăti, în numerar, direct la ghișeele serviciilor de permise și înmatriculări auto.

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2020, plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise vor putea fi achitate, astfel:

Tarifele reprezentând contravaloarea:

 • certificatelor de înmatriculare,
 • autorizațiilor de circulație provizorie,
 • permiselor de conducere ,

se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată:

 • virament,
 • mijloace de plată online,
 • Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro
 • POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare.
 • mandat poștal,
 • alte mijloace de plată, prevăzute de lege.

Contravaloarea documentelor sus-menționate nu se mai poate achita la ghișeu.

Tarifele aferente confecționării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferential sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei, prin:

 • virament;
 • mandat poștal,
 • numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului , în condițiile legii.

Documentele de plată emise anterior își păstrează valabilitatea.

Reamintim faptul că OUG nr. 152/2020 a extins categoriile de servicii publice a căror plată poate fi realizată prin platforma ghiseul.ro – pașaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi investiții în clădirea Primăriei Sebeș: Instalații antiefracție, de supraveghere video, info display și vot electronic

Publicat

Clădirea Primăriei Sebeș, aflată în prezent într-un proces de reabilitare și modernizare, va beneficia de instalații electrice complete, instalații antiefracție și supraveghere video, de sonorizare, info display și vot electronic. Noua investiție se ridică la suma de peste 3,1 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Sebeș a lansat joi, 1 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea și extinderea clădirii Primăriei Municipiului Sebeș – execuție punere în valoare, funcționare, execuția instalațiilor electrice interioare și de curenți slabi.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.186.819,53 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, clădirea Primăriei este proprietatea municipiului Sebeș, situată pe strada Primăriei nr.1 și apartine domeniului public al Municipiului Sebeș. Această clădire este monument istoric conform COD LMI 2004; AB-II-m-B-00353, nr.crt. 551.

În prezent clădirea se află în proces de reabilitare și modernizare. Potrivit reprezentanților Primăriei, lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat și executantul are termen de finalizare luna octombrie 2020. Astfel, durata estimată de execuție a noilor lucrări este de maxim 60 de zile calendaristice de la primirea ordinului de începere a lucrărilor de către executant.

În incinta clădirii își desfășoară zilnic activitatea 127 de persoane (angajați permanenți) precum și vizitatori, fără a se putea cuantifica.

Prin realizarea obiectivului de investiții se vizează asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității administrative ale Primăriei Municipiului Sebeș, cu funcțiuni specifice. Acest obiectiv de investiții reprezintă una din oportunitățile de a crea un climat corespunzător pentru desfășurarea activității. Este imperativ necesar a se ține cont de cerințele specifice ale clădirii, clasată ca monument istoric, de normele în vigoare și de raportul optim între calitate, condiții de confort și costuri.

Acest tip de clădire necesită condiții speciale de punere în valoare, încercând încadrarea aspectului vechi în elementele moderne și de factură nouă.

Proiectantul în cadrul activității de asistență tehnică a avut în vedere următoarele:

 • instalații electrice complete, semnalizare, desfumare și voce date,
 • instalație antiefracție,
 • instalație supraveghere video,
 • instalație CATV, info display,
 • instalație sonorizare,
 • instalație vot electronic.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

UPDATE FOTO-VIDEO ACCIDENT la Blaj: Trenul București-Viena a lovit o mașină. Șoferul a reușit să iasă înaintea impactului

Publicat

Un accident a avut loc joi seara, în jurul orei 19:45 pe DN 14 B, la ieșire din Blaj spre Valea Lungă. Un tren de persoane a lovit un autoturism. Șoferul mașinii a reușit să iasă înaintea impactului. Traficul rutier este blocat. 

UPDATE, ora 20:45 – Traficul rutier a fost reluat.

UPDATE, ora 20:20 – Potrivit IPJ Alba, trecerea la nivel cu calea ferată unde s-a produs accidentul este semnalizată cu bariere. Din primele verificări se pare că șoferul ar fi rămas blocat între bariere, fără a mai putea pleca cu mașina. La sosirea trenului a părăsit autoturismul.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit ISU Alba, trenul a fost deplasat în gara Blaj pentru a se schimba locomotiva și a-și continua traseul.

Știrea inițială

Potrivit IPJ Alba, traficul este blocat pe DN 14 B la ieșire din Blaj înspre Valea Lungă din cauza unui accident în care sunt implicate un autoturism și un tren de persoane.

În urma accidentului nu au rezultat victime. Implicat în accident este trenul internațional de persoane Budapesta – Viena nr. 346 care circula pe relația București – Curtici.

 

Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Blaj intervine la un accident între un autoturism și un tren, pe raza municipiului Blaj.

 

Șoferul autoturismului a reușit să iasă din mașină înaintea impactului, iar dintre persoanele aflate în garnitura trenului internațional care se deplasa pe ruta București – Viena nu au fost înregistrate victime.

 

La fața locului se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

foto, video: ISU Alba, Facebook (Lucian M)

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Liber de Ziua educației: Copiii de grădiniță, elevii și profesorii din învățământul preuniversitar stau acasă luni, 5 octombrie

Publicat

sala clasa liceu examen

Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor. 

Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că „unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”.

Contactat de Edupedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că “ordinul trebuie să țină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educației prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversiutar. Este o recunoaștere a acestui domeniu de activitate”.

Acesta a precizat că este zi liberă și pentru toți elevii, de la grădiniță și până la clasa a XII-a, încă “din momentul în care 5 octombrie a fost recunoscută ca zi mondială a educației”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate