Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de elevi de clasa a VIII-a din Județul Alba au rămas repetenți, corigenți sau nu au situația încheiată

Publicat

Evaluarea Națională a început luni cu proba la Limba și literatura română și va continua miercuri cu examenul la matematică. În timp ce mare parte a elevilor de clasa a VIII-a trec prin emoțiile primului examen important al vieții săptămâna asta, mai există o categorie de elevi care vor mai avea de așteptat pentru Evaluarea Națională, corigenții și repetenții.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, clasa a VIII-a: MIERCURI, proba de MATEMATICĂ. Modele de subiecte şi calendar

Din cei 2.852 de elevi din județul Alba care au terminat clasa a VIII-a anul acesta școlar, numai 2.590 dintre ei au fost eligibli pentru înscrierea la Evaluarea Națională.

Restul de 262 de elevi care au început clasa a VIII-a în acest an școlar, la sfârșitul lui nu s-au putut înscrie la examenul de sfârșit de ciclu ei fiind corigenți, repetenți sau cu situație neîncheiată.

Din cei 262 de elevi din județul Alba care nu au fost înscriși la evaluare, 190 au fost corigenți la minim o materie și pot da examenele de Evaluare Națională în toamnă și 41 de elevi nu au avut situația încheiată la momentul înscrierii pentru examene.

Categoria care va mai avea de așteptat un an pentru a se putea înscrie la evaluare, asta dacă vor absolvi clasa a VIII-a este cea a repetenților, care anul acesta școlar a fost în număr de 31 de elevi.

Cei, 2590 de elevi vor continua mâine testarea națională cu proba la matematică.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax