Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de jandarmi asigură măsuri de ordine și siguranță de 1 Decembrie, în ALBA. 60 de cadre participă la parada militară

Publicat


parada

parada militara jandarmi_arhiva_albaPeste 250 de jandarmi vor acţiona luni, 1 decembrie, pe întreg cuprinsul judeţului Alba, cu misiunea de a asigura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Aproape jumătate sunt încadraţi la Gruparea de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş, iar 60 dintre aceştia vor participa la parada militară.

Ca de fiecare dată, cu ocazia sărbătoririi actului istoric înfăptuit la 1 decembrie 1918, Jandarmeria Alba va avea un rol important în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul principalelor activităţi omagiale planificate de autorităţile locale, transmit reprezentanţii instituţiei.

În principal, vor fi avute în vedere manifestările la care se aşteaptă o mare afluenţă a publicului şi la care este posibilă apariţia unor situaţii tensionate sau încălcări ale regulilor statuate de legislaţia în vigoare.

În acest sens, echipajele de jandarmerie vor fi prezente pe timpul desfăşurării ceremoniilor depunerii de coroane, primirii soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase şi cultural-artistice dedicate Zilei Naţionale precum şi pe timpul spectacolelor pirotehnice.

Totodată, Jandarmeria Română va participa la parada militară cu tehnică auto şi 60 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş.

De asemenea, potrivit competenţelor şi procedurilor specifice, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să intervină în cel mai scurt timp pentru restabilirea ordinii publice, în cazul în care aceasta va fi grav tulburată.

Recomandări pentru participanţii la manifestările de 1 Decembrie

În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, jandarmii supun atenţiei tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandă să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

Totodată, le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite, să acorde sprijin forţelor de ordine dacă sunt solicitaţi şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate.

În conformitate cu prevederile art. 372 Cod penal, este interzisă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau amendă portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase pe timpul adunărilor publice. În categoria obiectelor periculoase, sunt incluse cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, armele neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitivele pentru şocuri electrice precum şi substanţele iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Luni, 1 decembrie vor intra în vigoare şi câteva restricţii de circulaţie de care conducătorii autor vor trebui să ţină seama. Astfel, se restricţionează circulaţia rutieră între orele 9.00 – 10.00 pe Bulevardul Ferdinand I, str. I.I.C. Brătianu şi str. Ardealului. De asemenea, circulaţia rutieră va fi restricţionată în intervalul orar 10.00 – 15.00 pe B-dul Încoronării, intersecţie cu str. Octavian Goga, B-dul 1 Decembrie 1918 şi B-dul Horea, iar între orele 8.00 – 24.00 pe B-dul 1 Decembrie 1918, porţiunea de drum cuprinsă între intersecţia cu str. V. Goldiş, până la intersecţia cu str. Cloşca.

Jandarmii recomandă participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului echipajelor de jandarmerie prezente la această sărbătoare şi apelarea numărului unic de urgenţe 112.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Investiție în infrastructura educațională rurală, în Munții Apuseni. Şcoala generală din Bistra va fi modernizată și extinsă

Publicat

Şcoala generală cu clasele I-IV din comuna Bistra va fi reabilitată, modernizată și extinsă, pentru a asigura copiilor condițiile optime pentru învățământ. Investiția se ridică la suma de aproape 490.000 de lei. Primăria Bistra a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare, modernizare și extindere la Școala […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pompieri francezi și polonezi, la ISU Alba, în cadrul proiectului european Erasmus Plus – Tehnologii pentru Pompieri

Publicat

Pompieri francezi și polonezi se află în această perioadă în județul Alba, unde vor participa la o serie de activități de pregătire, în cadrul unui proiect european. În perioada 26 februarie – 3 martie pompierii francezi și polonezi se află în județul Alba și vor participa la o serie de activități de pregătire în cadrul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

„Marea asfaltare”, la Cistei: 17 străzi din localitate vor fi reabilitate, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei

Publicat

Aproape 4 kilometri de străzi din localitatea Cistei, comuna Mihalț, vor fi asfaltate și reabilitate, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei. Primăria comunei Mihalț a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare străzi în localitatea Cistei. Valoarea totală estimată este de 2.335.099,21 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Amendamentul Florin Roman produce efecte: Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut cu peste 21.000

Publicat

roman

În cursul anului trecut, deputatul PNL de Alba, Florin Roman a depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care a propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate