Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de persoane din mediul rural vor fi informate şi consiliate profesional prin proiectul „Servicii de Pregătire şi Orientare în Rural – SPOR”

Publicat

SC DAD Expertise SRL în parteneriat cu Fundatia Romtens au lansat miercuri, la sediul ADR Centru, proiectul „Servicii de Pregătire şi Orientare în Rural – SPOR”. Proiectul se adresează unui număr de 270 de persoane, care vor fi informate şi consiliate profesional.

„Servicii de Pregătire și Orientare în Rural – SPOR” este finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară nr.5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.2: „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Proiectul se adresează unui număr de 270 de persoane, care vor fi informate şi consiliate profesional. În urma acestei consilieri şi a planurilor de acţiune, din totalul celor 270 de persoane, cel puţin 143 de persoane vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesională în următoarele domenii: lucrător în comerț, competente antreprenoriale, agent vânzări, bucătar, operator procesare texte şi imagini, specialist în promovarea sănătăţii la locul de muncă şi manager în promovarea sănătăţii la locul de muncă.

Pe parcursul a 18 luni, proiectul îşi propune promovarea unor intervenții integrate cu caracter activ, inovativ și flexibil, menite să conducă la facilitarea accesului pe piața muncii în domenii non-agricole, a persoanelor din mediul rural, inactive sau ocupate în agricultura de subzistenţă, implementarea acestuia începând cu data de 1 aprilie 2014.

„Problema căutarii unui loc de muncă acționează nu doar in plan profesional, ci generează şi probleme psiho-motivaţionale, familiale şi sociale. Lipsa unui loc de muncă, tinde să devină o obişnuinţă pentru cei afectați şi, pentru a depăși această situație, aceste persoane au nevoie de informare şi instruire pentru reangajare. Proiectul intenţionează să creeze un anumit specific de competenţe în rândul grupurilor țintă, în vederea unei ocupări sustenabile pe termen lung”, a declarat Alin Dumitru, administratorul SC DAD Expertise SRL.

Aplicaţia, cu o valoare totală de 2.081.366 lei, beneficiază de o finanţare nerambursabilă acordată din bugetul de stat şi Uniunea Europeană prin Fondul Social European de 1.977.000 lei, diferenţa de 104.366 lei reprezentând contribuţia proprie a SC DAD Expertise SRL şi a partenerului din proiect.

La evenimentul de lansare a fost prezent, pe lângă administratorul DAD Expertise SRL, Alin Dumitru, și Simona Tutuilă, reprezentat al Fundației Romtens. Aceasta a explicat celor prezenți cu ce se ocupă ONG-ul în care activează și a precizat în ce măsură se vor implica în proiect.

Cei interesaţi să se înscrie în acest proiect pot obține informații suplimentare la sediul SC DAD Expertise SRL, str. Piaţa Consiliul Europei, bl. 32E/22, Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax