Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 28.000 de curse aeriene vor fi anulate în fiecare lună, dacă statul român pierde un proces cu frații Micula

Publicat

Aproximativ 28.000 de curse aeriene vor fi anulate sau dirijate astfel încât să ocolească România, în cazul în care ROMATSA nu își rezolvă problemele financiare, potrivit unui document intern al regiei obținut de Libertatea.

Regia care se ocupă cu coordonarea traficului aerian are conturile blocate de către frații Ioan și Viorel Micula, într-un proces de 400 de milioane de euro. Din cauza problemelor financiare, ROMATSA ar putea să își piardă certificarea primită de la Autoritatea Aeronautică Română, începând din 1 ianuarie 2020, iar acest lucru ar duce la probleme și mai grave.

Dacă ROMATSA pierde procesul, compania nu va mai putea asigura traficul aerian pentru cel puțin doi ani și jumătate Dacă s-ar închide pentru o singură lună spațiul aerian al României, aproximativ 28.000 de curse aeriene ar fi anulate, potrivit unei simulări a Eurocontrol pe luna iulie 2019.

Ioan și Viorel Micula, sunt doi frați gemeni, oameni de afaceri din România care s-au născut în satul Cucuceni, comuna Rieni, județul Bihor, pe data de 8 aprilie 1957.

Ei sunt proprietarii grupului European Drinks, European Food, Scandic Distilleries și Transilvania General Import Export. Printre brandurile recunoscute ale grupului se numără Izvorul Minunilor, Frutti Fresh, Adria, Naty, Rollo, Olla, Viva și Bürger.

Grupul European Drinks & Food controlează între 25 și 30 de procente din piața de sucuri și bere. Activitatea grupului alimentar nu se oprește la granițele României.

Există investiții majore în Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Spania și Italia. În 2008, grupul exporta în peste 22 de țări, inclusiv în Japonia și China. Poate cel mai cunoscut brand pe care cei doi frați îl dețin este reprezentat de apa minerală Izvorul Minunilor, apă minerală mediu-carbonatată.

Citește articolul complet pe Libertatea.ro

Foto: ebihoreanul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax