Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 2,8 milioane de lei pentru lucrări de canalizare pluvială, în zona cartierului Micești din Alba Iulia. Licitație, în SEAP

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia vrea să asigure scurgerea apelor pluviale în bune condiții și să evite pe cât posibil inundarea zonei joase a cartierului Micești. În acest sens a fost lansată joi, 21 septembrie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la rețeaua de canalizare pluvială, pentru descărcarea canalelor colectoare HC 1134 și HC 762 din cartierul Micești în emisarul natural Ampoi.

Valoarea totală estimată a investiției este de 2.872.221,91 de lei, fără TVA. Proiectul este finanțat în cadrul programului național de investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit documentației, în prezent în cartierul Micești sau terminat lucrările de execuție pentru reabilitarea canalului colector HC762. Acest colector rezolvă doar punctual problema preluării apelor pluviale de pe versanții dealului Mamut situat în partea de vest a localității Micești.

O altă problemă o reprezintă starea actuală a canalului colector HC1134 care asigură scurgerea apelor pluviale din zona străzii Măgurei și până în zona străzii Drăgășani, traseul acestui colector fiind printre proprietăți private, iar din punct de vedere structural acesta este colmatat sau acoperit cu anexe gospodărești pe anumite porțiuni.

În aceiași stare se regăsește și canalul colector HC1107 care face legătura între HC762 și HC1134.

Asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiții și evitarea pe cât posibil a inundațiilor din zona joasă a localității Micești.

Rețeaua de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 și HC 1134 din localitatea Micești, intervine complementar celei implementate de Municipiul Alba Iulia prin reabilitarea colectorului HC762 în zona de locuințe aflate la o cotă superioară zonei unde se semnalează problemele, pe traseul identificat ca domeniu public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax