Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 280 litri de substanţe de protecţie a plantelor, expirate, confiscate de Poliţie de la o firmă din Alba Iulia

Publicat

Poliţiştii din Alba au confiscat, marţi, după un control la o firmă ce vindea produse de protecţia plantelor, peste 280 de litri de substanțe ce aveau termenul de valabilitate expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Potrivit IPJ Alba, în 15 mai, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au efectuat un control la o societate comercială din Alba Iulia, specializată în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că societatea oferea spre vânzare mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului efectuat în depozitul societăţii, au fost găsite 375 de recipiente cu substanţe fertilizante şi erbicide, ce aveau termenul de valabilitate expirat.

Poliţiştii au indisponibilizat, în total, 287,5 litri de astfel de substanţe şi au întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de  neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax