Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 290 de şoferi sancţionaţi în weekend de poliţiştii din Alba, pentru viteză excesivă. 16 permise reţinute şi amenzi de 80.000 de lei

Publicat

Radarele amplasate “în cascadă” pe şoselele din Alba în weekend au prins aproape 300 de şoferi care “au uitat” piciorul pe pedala de acceleraţie. Aceştia au fost sancţionaţi de poliţişti pentru viteză excesivă, iar 16 dintre aceştia au rămas şi fără permis. Oamenii legii au dat amenzi de 80.000 de lei. La Teiuş, aceştia au pornit în urmărirea unui şofer care rula cu 75 km/h şi nu a oprit la semnalul lor. A încercat să fugă peste câmp, pentru că nu avea permis de conducere.

În perioada 15-18 noiembrie, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de  ordine publică au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii accidentelor grave, produse în special din cauza nerespectării prevederilor legale privind viteza. Au fost folosite toate cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care au fost amplasate “în cascadă”

În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii au depistat şi sancţionat 296 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 193 de conducători auto au fost secționați pentru alte abateri de la prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 80.660 lei.

Au fost constatate 12 infracţiuni rutiere, au fost reţinute 16 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, la ora 14.46, poliţiştii din Teiuş au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a fost înregistrat circulând pe strada Octavian Goga din Teiuş cu viteza de 75 km/h. Conducătorul autoturismului şi-a continuat drumul, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărire. Autoturismul a fost găsit abandonat pe raza localităţii Coşlariu Nou, iar la scut timp poliţiştii au reuşit să-i identifice şi pe ocupanţii acestuia, doi bărbaţi, care la observarea poliţiştilor au încercat să fugă peste câmp. Din primele cercetări efectuate a rezultat că autoturismul a fost condus de  M.I.M., de 24 de ani, din municipiul Sibiu, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul, care aparţine soţiei sale, i-a fost  încredințat de aceasta, pentru a fi condus pe drumurile publice, cu toate că ştia că soţul său nu posedă permis de conducere. Pe numele lui M.I.M. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis în timp ce soţia sa este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Tot sâmbătă, la ora 18.50, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au identificat pe Z.H.O., de 38 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș o autoutilitară care avea ataşată o remorcă neînmatriculată. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că masa maximă total autorizată a remorcii este de 2000 kg, poliţiştii constatând totodată că permisul de conducere al lui Z.H.O. nu corespunde categoriei de autovehicule din care face parte ansamblul de vehicule pe care-l conducea.

În urma testării bărbatului cu etilotestul, a rezultat că era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui Z.H.O. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate” şi ”conducerea pe drumurile publice a unui ansamblu de vehicule cu un permis de conducere necorespunzător categoriei”. De asemenea, pe numele lui S.I.N., de 30 de ani, din Sebeş, proprietar al autoutilitarei, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei, sau care se află sub influenţa alcoolului”.

Sâmbătă, la ora 22.45, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebes au oprit pentru control, pe raza localităţii Săsciori, un autoturism condus de S.I.S., de 24 de ani, din Sebeş.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,99 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui S.I.S. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax