Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin programul IMM Invest. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Publicat

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin platforma IMM Invest, a anunțat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunând că programul funcţionează „foarte bine”.

„Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Avem 3.083 de companii care au fost aprobate atât de bancă, cât și de Fondul de Garantare. Asta înseamnă că din plafon (15 miliarde de lei – n.r.) s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja.

Se vede clar că ritmul s-a accelerat și după discuția cu sistemul finaciar bancar și faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine. Sper să depășim în perioada următoare, două săptămâni, 10 mii de companii. Ca un nivel de comparație, anul trecut în România aveau credite de la bănci 25 de mii de IMM-uri. Prin acest program sperăm să ajungem la 40 de mii de IMM-uri care să aibă acces la finanțare. (…) La rectificare, dacă este nevoie, vom suplimenta plafonul”, a spus Florin Cîțu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

„Programul acesta practic l-am gândit ca să stimulăm băncile să finanțeze companiile”, a completat premierul Ludovic Orban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax