Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3.000 de elevi din Alba vor beneficia de „Primul Ghiozdan” și în anul școlar 2014-2015. Finanțare de 230.000 de lei de la CJ

Publicat

Elevii din Alba, din clasele pregătitoare și clasele I vor beneficia și la începutul anului școlar 2014-2015 de un ghiozdan dotat cu penar, creioane colorate, caiete, stilouri, riglă și alte rechizite de care nevoie un copil la școală. Proiectul „Primul Ghiozdan” va fi supus la vot în ședința de joi a Consiliului Județean. Bugetul prevăzut pentru implementarea acestuia este de 230.000 de lei.

Un număr de 3.260 de elevi vor beneficia în anul școlar 2014-2015 de programul „Primul Ghiozdan”. Acesta a fost implementat anul trecut de Consiliul Județean și are drept scop susținerea învățământului școlar județean Alba, contribuind la reducerea fenomenului de absenteism școlar. Cheltuielile au fost suportate în 2013 din bugetul CJ Alba și s-au ridicat la 340.000 de lei.

Prin acest program, fiecare elev din județul Alba înscris în clasa pregătitoare sau clasa I în anul școlar 2013-2014 a beneficiat de câte un ghiozdan dotat cu un set minim de rechizite din care nu a lipsit caiet de tip I, caiet A5 48 de file-matematică, caiet desen, creion HB, stilou, creioane colorate- un set, radieră, riglă 20 cm, penar neechipat.

Întrucât programul s-a dovedit a fi un real succes, se dorește implementarea acestuia și pentru anul școlar 2014-2015.

Ghiozdanele vor fi achiziționate în conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, de către Consiliul Județean Alba.

Bugetul prevăzut pentru implementarea acestui program și în acest an este de 230.000 de lei.

Potrivit regulamentului programului „Primul Ghiozdan”, cheltuielile vor fi suportate din bugetul propriu al județului Alba.

Niciun elev nu poate fi discriminat și nici avantajat de criterii de sexe, rasă, religie sau apartenență la organizații legal constituite a familiei.

Directorii de școli vor fi cei care se vor ocupa de distribuirea ghiozdanelor către beneficiari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax