Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 3 milioane lei pentru REPARAŢII CAPITALE în trei secţii ale spitalului din Alba Iulia. Lucrări la Chirurgie şi Urologie şi Gastroenterologie

Publicat

spital alba

spitalul judetean albaDin decembrie, au început lucrările de reparaţii capitale la Secțiile Chirurgie și la compartimentul Urologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba. De anul viitor, este în plan şi reabilitarea Secţiei de Gastroenterologie. CJ Alba şi-a dat, marţi, acordul pentru aceste investiţii.

Este vorba despre un contract de 1,607 milioane lei pentru lucrările deja începute, respectiv o investiţie estimată la 1,693 milioane lei pentru Secţia de Gastroenterologie, pentru care este realizat proiectul tehnic, iar, în funcţie de aprobarea investiţiilor, în primăvara anului viitor vor fi iniţiate procedurile de achiziţie a lucrărilor.

La capitolul investiţii pentru modernizarea spaţiilor de la Spitalul Judeţean Alba, potrivit managerului Nicoleta Coşarcă, lucrările de la Secţia de Boli Infecţioase sunt finalizate în proporţie de 99 la sută. Mai sunt de terminat amenajările la curtea imobilului din centru şi la rampa de acces.

În şedinţa din 9 decembrie, CJ Alba şi-a dat acordul pentru începerea lucrărilor de reparaţii capitale pentru Secţia Chirurgie generală şi compartimentul Urologie, respectiv Secţia Gastroenterologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Directorul financiar al spitalului, Simona Mârza, a declarat pentru Alba24 că lucrările de reparaţii capitale la secţia de Chirurgie şi compartimentul Urologie din cadrul unităţii medicale se desfăşoară în baza unui contract semnat în 12 noiembrie, cu o valoare a lucrărilor de 1.607.000 lei. Din totalul sumei, 1.200.000 lei provin din bugetul judeţean, iar 400.000 de lei din sponsorizarea oferită de Transavia SA, pe baza unui protocol de colaborare încheiat cu spitalul şi CJ Alba. Aceste sume cuprind doar contravaloarea lucrărilor, cu excepţia diferitelor taxe.

Lucrările sunt complexe şi cuprind reparaţii capitale ale spaţiilor din aceste secţii – saloane, grupuri sanitare -, reabilitarea instalaţiilor şi dotări ce ţin de modernizare: dotarea saloanelor cu sonerie de apelare bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie etc., grupuri sanitare separate pe sexe şi separate pentru pacienţi septici şi aseptici, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale; crearea de circuite funcţionale corespunzătoare, asigurarea ariei utile minime pe pat de spital în saloanele curente şi rezerve, asigurarea dotării sanitare minime a saloanelor, precum și reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale.

În prezent, Secţia Chirurgie şi Compartimentul Urologie ocupă etajul I al corpurilor de clădiri A şi B din cadrul unităţii.

Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi. Ambele secţii sunt deservite de numai două grupuri sanitare, separate pe sexe, situate în cele două capete ale holului principal, acestea fiind insuficiente.

În cadrul Secţiei Chirurgie şi a Compartimentului Urologie, nu au fost realizate lucrări de reparaţii capitale de la înfiinţarea spitalului, respectiv din anul 1973.

Lucrările vor fi realizate de Domica SRL, câştigătorul licitaţiei şi sunt estimate să dureze 5 luni. În această perioadă, operaţiunile de reparaţii capitale vor fi efectuate pe etape, astfel încât să fie asigurată asistenţa pacienţilor din spital.

În ceea ce priveşte Secţia de Gastroenterologie, lucrările de reparaţii capitale au fost estimate la valoarea de 1.693.000 lei. Acestea sunt planificate pentru anul viitor, respectiv în primăvară, când ar urma să fie organizată procedura de achiziţie a lucrărilor.

Tot la capitolul investiţii pentru modernizarea spaţiilor din spital, mai sunt planificate reparaţii curente la farmacie, cu o valoare estimată a lucrărilor de 511.000 lei.

sectia de boli infectioase alba iulia Lucrările la Secţia de Boli Infecţioase se apropie de final

Una dintre cele mai complexe lucrări de reabilitare finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în valoare de 1.337.886 lei, refacerea în toatalitate a Secţiei de Boli Infecţioase, va fi finalizată în această lună. În clădire s-a intervenit pentru refacerea saloanelor, a sălilor de tratament, dar și pentru dotarea cu paturi și saltele noi precum și înlocuirea geamurilor și a ușilor.

„Secția de Boli Infecțioase este una dintre cele mai consistente investiții, dar și rezultatele sunt pe măsură. În sfârșit putem trata pacienții așa cum se cuvine. A fost o lucrare de durată deoarece totul a fost refăcut sau înlocuit. Suntem foarte aproape de recepția lucrărilor, care sunt finalizate în proporţie de 99 la sută. Mai sunt de terminat amenajări la curtea interioară şi rampa de acces”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este cea mai importantă unitate sanitară din judeţul Alba, pusă în funcţiune în anul 1973. Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate pentru aproximativ 67.000 de locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru aproximativ 383.000 de locuitori ai judeţului, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax