Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 30.000 de lei pentru Congresul Tinerilor Basarabeni, Ziua Romilor şi Green Fashion Show la Alba Iulia

Publicat

Alba Iulia, latura de vest, cetate

Primăria Alba Iulia cere aprobare Consiliului Local, în şedinţa din 22 martie, pentru alocarea unor sume necesare desfăşurării a trei evenimente în acest an. Suma totală este estimată la 31.000 de lei. Este vorba despre Congresul Tinerilor Basarabeni din România, Ziua Internaţională a Romilor şi Green Fashion Show.

Congresul Tinerilor Basarabeni din România: 30 martie – 1 aprilie

Se solicită până la 14.000 lei din bugetul local pe anul 2018 pentru organizarea evenimentului Congresul Tinerilor Basarabeni din România, ediţia a VII-a, iniţiat de Organizaţia Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni din Alba. Evenimentul se desfăşoară în perioada 30 martie – 1 aprilie.

Congresul Tinerilor Basarabeni din România este un eveniment ajuns la a VII-a ediţie, organiza în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Vor fi prezentate şi dezbătute subiecte istorice, culturale, sociale, ce vizează în primul rând tinerii basarabeni din România, dar şi cei din Republica Moldova.

Vor fi reuniţi tineri basarabeni, reprezntanţi ai organizaţiilor studenţeşti din România şi Republica Moldova, pentru abordarea diferitelor probleme identificate şi căutarea unor soluţii de rezolvare, se arată în documentaţia de proiect.

Dezbaterile vor permite aprofundarea cunoştinţelor tinerilor basarabeni despre unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918.

Costurile ce vor fi acoperite din bugetul local la municipiului sunt pentru achiziţia serviciilor de cazare pentru 35 persoane şi masă (55 persoane). În total, sunt circa 100 de participanţi şi beneficiari.

Congresul începe vineri, 30 martie, de la ora 10.00, în sala A9 a Universităţii “1 Decembrie 1918”, cu dezbateri (ora 18.00) şi jocuri de inteligenţă (ora 14.00). A doua zi, pe 31 martie, vor fi activităţi informale: excursie în Cetatea Alba Carolina, joc pe echipe pe teme de istorie (ora 15.00), momente artistice. De asemenea, participanţii vor dansa Hora Unirii, în Piaţa Toboşarului (ora 14.00, sâmbătă).

Ziua Internaţională a Romilor – 8 aprilie

Suma solicitată este de până la 10.000 de lei pentru Ziua Internaţională a Romilor – 8 aprilie, eveniment organizat de Asociaţia Romilor din Alba Iulia “Aven Sheavale” Veniţi Băieţi. Ideea de a sărbători Ziua Internaţională a Romilor a luat naştere la Londra în 1971, la primul congres internaţional al romilor. Evenimentul de la Alba Iulia va cuprinde masă festivă pentru persoane din comunitatea de romi, muzică ţigănească cu formaţie, concurs de obiceiuri şi tradiţii pentru copii. Bugetul estimat de asociaţie este de 13.000 de lei din care 8.500 de lei pentru masa festivă, 3000 lei muzica şi 1.500 lei premii concurs. Evenimentul se desfăşoară pe 8 aprilie, de la ora 15.00.

Green Fashion Show – 25 aprilie

Pentru pentru servicii aferente unui recital muzical în cadrul Green Fashion Show 2018, organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba, în 25 aprilie, la Alba Mall, suma solicitată este de până la 7000 de lei din bugetul local. Evenimentul face parte din Campania eCOol şi sunt aşteptaţi peste 1000 de spectatori şi 200 participanţi la concurs (liceeni). Campania vizează sensibilizarea elevilor şi a cadrelor didactice privind necesitatea protecţiei mediului înconjurător. Vor fi implicaţi într-o activitate ce presupune valorificarea artistică a materialelor reciclate / reciclabile, dar şi lucrul în echipă.

Green Fashion Show a ajuns la ediţia a 9-a. Este un spectacol-concurs ce încheie campania ECOol – o competiţie pe teme ecologice, centrată pe liceele din Alba Iulia, dar la care pot participa şi licee din judeţul Alba. Liceenii practic realizează creaţii vestimentare confecţionate din materiale reciclabile / reciclate şi le prezintă în spectacolul-concurs Green Fashion Show.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax