Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 30 de gospodării inundate la Crăciunelu de Jos, după o ploaie torenţială ce a durat 20 de minute

Publicat

Un număr de aproximativ 30 de gospodării din Crăciunelu de Jos au fost indundate, joi dimineaţă, în urma unei ploi torenţiale ce a durat 20 de minute. Oamenii sunt obişnuiţi cu acumularea apelor de pe versanţi, ce se produce de fiecare dată când în zonă sunt precipitaţii puternice, iar reprezentanţii administraţiei locale susţin că sunt necesare investiţii pentru amenajarea şanţurilor de deversare.

Joi dimineaţă, în jurul orei 7.15, o ploaie torenţială a afectat majoritatea curţilor şi grădinilor de pe artera principală din localitatea Crăciunelul de Jos. Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că localnicii sunt obişnuiţi cu acest gen de evenimente, dat fiind faptul că, din cauza reliefului zonei, după precipitaţii puternice, apa se revarsă de pe dealuri şi ajunge în gospodării. Au fost amenajate rigole în localitate, însă acestea nu au capacitatea de a prelua cantităţi considerabile de apă. Ar fi necesare investiţii în şanţuri de deversare mai ample, însă sumele sunt mari – aproximativ 2 miliarde lei vechi.

Localnicii au intervenit cu forţe proprii şi ajutaţi de voluntari pentru a îndepărta apa şi mâlul din gospodării, însă au fost înregistrate pagube la majoritatea culturilor.

În Crăciunelu de Jos sunt circa 650 de imobile, afectate de deversările din zonă fiind, cel  mai des, proprietăţile situate pe strada principală din localitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax