Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 30 de milioane de mici puși pe grătare, în minivacanța de 1 Mai. Care sunt preferinţele românilor

Publicat

În minivacanţa de 1 Mai, românii vor consuma peste 30 de milioane de mici, mai mult cu aproximativ 10-1%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Estimările au fost realizate de către procesatorii de carne.

Reprezentanții Asociaţiei Române a Cărnii spun că încă de săptămâna trecută au fost situații în care magazinele nu mai aveau mici pe rafturi.

“Perioada premergătoare minivacanţei de 1 Mai se caracterizează printr-o creştere a producţiei de mici de la 15% la 30% faţă de o perioadă obişnuită. Preferaţii românilor sunt în continuare micii făcuţi din amestec de carne de porc cu carne de vită, de altfel aceştia fiind şi cei mai vânduţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Pe lista preferinţelor românilor pentru meniul tradiţional din această perioadă, alături de mici, se află şi cârnaţii proaspeţi, ceafa şi cotletul de porc, pulpele de pasăre. Se observă şi o preferinţă pentru produsele marinate, potrivit ARC.

Asociaţia a iniţiat încă de anul trecut procedurile de obţinere a protecţiei europene pentru cinci produse din carne, inclusiv pentru micul românesc.

“Am identificat produse din carne pentru care putem face dovada existenței unei rețete vechi de 30 de ani, cum ar fi cotletul haiducesc, pieptul condimentat, micii, cârnații cabanos, salamul Victoria, parizerul. Cabanosul, de exemplu, a fost înregistrat cu rețetă tradițională de către polonezi, însă avem și noi dovada rețetei originale”, a precizat Tănase.

Reprezentantul ARC precizează că pentru parizer de vacă şi muşchi ţigănesc s-a ajuns în etapa de finalizare a caietelor de sarcini, însă autorităţile au întâmpinat greutăţi, nefiind găsite unele documente ce atestă caracterul tradiţonal ar produselor.

Potrivit statisticilor, un român mănâncă, în medie, 40 de mici/an. De 1 Mai, într-o singură zi, consumă mici cât pentru o lună întreagă.

surse: asociatia-carnii.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax