Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 30 de milioane de mici puși pe grătare, în minivacanța de 1 Mai. Care sunt preferinţele românilor

avatar

Publicat

În minivacanţa de 1 Mai, românii vor consuma peste 30 de milioane de mici, mai mult cu aproximativ 10-1%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Estimările au fost realizate de către procesatorii de carne.

Reprezentanții Asociaţiei Române a Cărnii spun că încă de săptămâna trecută au fost situații în care magazinele nu mai aveau mici pe rafturi.

“Perioada premergătoare minivacanţei de 1 Mai se caracterizează printr-o creştere a producţiei de mici de la 15% la 30% faţă de o perioadă obişnuită. Preferaţii românilor sunt în continuare micii făcuţi din amestec de carne de porc cu carne de vită, de altfel aceştia fiind şi cei mai vânduţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Pe lista preferinţelor românilor pentru meniul tradiţional din această perioadă, alături de mici, se află şi cârnaţii proaspeţi, ceafa şi cotletul de porc, pulpele de pasăre. Se observă şi o preferinţă pentru produsele marinate, potrivit ARC.

Asociaţia a iniţiat încă de anul trecut procedurile de obţinere a protecţiei europene pentru cinci produse din carne, inclusiv pentru micul românesc.

“Am identificat produse din carne pentru care putem face dovada existenței unei rețete vechi de 30 de ani, cum ar fi cotletul haiducesc, pieptul condimentat, micii, cârnații cabanos, salamul Victoria, parizerul. Cabanosul, de exemplu, a fost înregistrat cu rețetă tradițională de către polonezi, însă avem și noi dovada rețetei originale”, a precizat Tănase.

Reprezentantul ARC precizează că pentru parizer de vacă şi muşchi ţigănesc s-a ajuns în etapa de finalizare a caietelor de sarcini, însă autorităţile au întâmpinat greutăţi, nefiind găsite unele documente ce atestă caracterul tradiţonal ar produselor.

Potrivit statisticilor, un român mănâncă, în medie, 40 de mici/an. De 1 Mai, într-o singură zi, consumă mici cât pentru o lună întreagă.

surse: asociatia-carnii.ro, agerpres.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

Sergiu Pasca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

avatar

Publicat

sergiu pasca

Sergiu Pașca original din Aiud a primit săptămâna trecută un prestigios premiu internațional pentru cercetările sale avansate în biologia celulară a creierului uman. Cercetările pe care tânărul din Aiud le conduce în laboratorul său din Universitatea Stanford, sunt considerate pași mari în diagnosticarea și tratarea unor boli neuropsihiatrice, ca epilepsia, autismul sau schizofrenia. Distincția a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un autocar ce transporta muncitori din Ocna Mureș a ars ca o torță pe centura Vâlcele- Aphida din Cluj

avatar

Publicat

Un autocar care transporta muncitori de la o fabrică din Cluj la Ocna Mureș a luat foc vineri noaptea, pe centura Vâlcele – Apahida. În autocar se aflau 29 de muncitori, aceștia fiind și cei care au anunțat șoferul că iese fun din spatele autovehiculului. Deși pompierii din Cluj au intervenit rapid autocarul a fost făcut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de azi, liderii de mâine. Membrii RotaKids din Alba Iulia și-au ales noua echipă de conducere

avatar

Publicat

Copiii de azi, liderii de mâine. Sâmbătă, au avut loc alegerile pentru bordul RotaKids Alba Iulia. Pentru a fi votați în funcția dorită, cei mici au avut de realizat și prezentat un proiect de acțiuni caritabile sau dezvoltare personală. După o perioadă de dezbateri membrii clubului și-au ales liderii pentru următorul an. Sâmbătă 21 octombrie, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi

avatar

Publicat

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate