Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 30 de milioane de mici puși pe grătare, în minivacanța de 1 Mai. Care sunt preferinţele românilor

avatar

Publicat

În minivacanţa de 1 Mai, românii vor consuma peste 30 de milioane de mici, mai mult cu aproximativ 10-1%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Estimările au fost realizate de către procesatorii de carne.

Reprezentanții Asociaţiei Române a Cărnii spun că încă de săptămâna trecută au fost situații în care magazinele nu mai aveau mici pe rafturi.

“Perioada premergătoare minivacanţei de 1 Mai se caracterizează printr-o creştere a producţiei de mici de la 15% la 30% faţă de o perioadă obişnuită. Preferaţii românilor sunt în continuare micii făcuţi din amestec de carne de porc cu carne de vită, de altfel aceştia fiind şi cei mai vânduţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Pe lista preferinţelor românilor pentru meniul tradiţional din această perioadă, alături de mici, se află şi cârnaţii proaspeţi, ceafa şi cotletul de porc, pulpele de pasăre. Se observă şi o preferinţă pentru produsele marinate, potrivit ARC.

Asociaţia a iniţiat încă de anul trecut procedurile de obţinere a protecţiei europene pentru cinci produse din carne, inclusiv pentru micul românesc.

“Am identificat produse din carne pentru care putem face dovada existenței unei rețete vechi de 30 de ani, cum ar fi cotletul haiducesc, pieptul condimentat, micii, cârnații cabanos, salamul Victoria, parizerul. Cabanosul, de exemplu, a fost înregistrat cu rețetă tradițională de către polonezi, însă avem și noi dovada rețetei originale”, a precizat Tănase.

Reprezentantul ARC precizează că pentru parizer de vacă şi muşchi ţigănesc s-a ajuns în etapa de finalizare a caietelor de sarcini, însă autorităţile au întâmpinat greutăţi, nefiind găsite unele documente ce atestă caracterul tradiţonal ar produselor.

Potrivit statisticilor, un român mănâncă, în medie, 40 de mici/an. De 1 Mai, într-o singură zi, consumă mici cât pentru o lună întreagă.

surse: asociatia-carnii.ro, agerpres.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse, decizie a Curții Constituționale

avatar

Publicat

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse. Curtea Constituţională a considerat întemeiate argumentele agenţilor şi anume că presemnalizarea aparatelor radar şi montarea lor doar pe maşini inscripţionate ar creşte numărul morţilor pe şosele. Modificările aduse sunt contrare și prevederilor din Constituție privind dreptul la viață și la integritatea fizică și psihică. Se consideră că obligativitatea acestei presemnalizări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Președintele Klaus Iohannis, la schi în Munții Șureanu. S-a fotografiat cu turiștii

avatar

Publicat

Iohannis la schi

Nu mai este o noutate că președintele Klaus Iohannis este un pasionat al sporturilor de iarnă, în special al schiului, și nu ratează nici o ocazie de a ajunge pe pârtie la Domeniul Schiabil Șureanu. Adepții acestei zone se întâlnesc cu el destul de des. Așa s-a întâmplat și sâmbătă când președintele a fost din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri mai drastice împotriva gripei, aplicate în spitale și școli. Două cazuri, confirmate în județul Alba

avatar

Publicat

spital campeni

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea gripei, asta după ce boala a luat 19 vieți. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă. „Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANGAJĂRI la Inspectoratul Județean de Poliție Alba. Șapte posturi scoase la concurs

avatar

Publicat

Poliţia Română anunţă că sunt scoase la concurs 290 de posturi, prin încadrare directă. Șapte sunt la IPJ Alba, respectiv BCCO Alba Iulia. La IPJ Alba mai este vacant un post pentru personal contractual. Înscrierile se fac la sediile unităților de poliție teritoriale sau din Bucureşti, până pe 22 ianuarie 2019. Au început înscrierile pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate