Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 30 de posturi scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență Alba. Selecţie pentru asistenți medicali debutanţi, infirmieri, îngrijitoare


Publicat

spital judetean de urgentaSpitalul Județean de Urgență Alba scoate la concurs, în lunile mai-iulie, peste 30 de posturi. Se caută atât muncitori necalificați, infirmieri, cât și asistenți medicali pentru mai multe secții din spital.

Concursul este organizat pentru 12 posturi de asistenţi medicali debutanţi, 12 posturi de infirmier debutant, 8 posturi de îngrijitoare curăţenie, dar şi alte posturi, de economist, analist, muncitori, bancardier.

Sunt vacante următoarele posturi contractuale:

Asistent Medical Debutant PL- secția chirurgie generală
Asistent Medical Debutant PL- secția pediatrie
Asistent Medical Debutant PL- secția cardiologie
Asistent Medical Debutant PL- compartiment hematologie
Asistent Medical Debutant PL- compartiment neurologie
Asistent Medical Debutant PL- compartiment oftalmologie
Asistent Medical Debutant PL- secția hemodializă
Asistent Medical Debutant PL- UPU
Asistent Medical Debutant PL- ambulatoriu integrat spital- punct de recoltare
Asistent Medical Debutant PL- bloc operator- ortopedie și traumatologie (2 posturi)

Pentru aceste posturi, proba scrisă a concursului va avea loc în data de 25 mai în timp ce proba practică va fi susținută în 30 mai.

Infirmier debutant- secția gastroenterologie
Infirmier debutant- secția oncologie medicală (4 posturi)
Infirmier debutant- secția chirurgie generală
Infirmier debutant- secția psihiatrie acuți
Infirmier debutant- UPU
Infirmier debutant- bloc operator- chirurgie generală
Infirmier debutant- bloc operator – ortopedie și traumatologie (2 posturi)
Infirmier debutant- secția ORL
Îngrijitoare de curățenie- secția medicină internă (2 posturi)
Îngrijitoare de curățenie – secția ortopedie și traumatologie
Îngrijitoare de curățenie- CPCIN
Îngrijitoare de curățenie- ambulatoriul integrat spital
Îngrijitoare de curățenie- secția hemodializă (2 posturi)
Îngrijitoare de curățenie- bloc operator- ortopedie și traumatologie
Agent DDD- CPCIN
Muncitor necalificat – CPCIN
Brancardier ML – Serviciul Județeand de medicină legală

Concursul pentru aceste posturi va avea loc în 24 mai, proba scrisă, și 27 mai proba practică/interviu.

Economist I- Serviciul financiar contabilitate și informatică. Pentru acest post concursul va avea loc în 3 mai, proba scrisă și 3 iunie proba practică.

Analist II- Serviciul financiar contabilitate și informatică. Testarea scrisă se va susține în 1 iunie, iar cea practică în 6 iunie.

Tehnician sanitar utilaje medicale principal PL – secția ATI. Examenul scris se desfășoară în data de 8 iunie, iar proba practică în 13 iunie.

Muncitor spații verzi – Serviciul tehnic administrativ și PSM. Proba scrisă va avea loc în 2 iunie, iar interviul în 7 iunie.

Pentru posturile de asistent medical debutant, tehnician sanitar utilaje medicale principal, muncitor spații verzi, concursul va consta în testare psihologică, proba scrisă, proba practică și interviu.

Pentru celelalte categorii de posturi, concursul va consta în testare psihologică, proba scrisă și interviu.

Testarea psihologică va avea în perioada 20-23 mai, conform programării ce va fi comunicată ulterior, după finalizarea etapei de selecție a dosarelor de concurs.

Mai multe despre concursuri AICI. ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate