Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 300 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii din Alba, în ultimele 24 de ore

Publicat


În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au confiscat 309 brazi de Crăciun, în urma unor controale în locuri de comercializare şi în trafic. Acţiunile de verificare a modului în care este respectată legislaţia privind transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun vor continua şi în zilele ce urmează.

Potrivit IPJ Alba, în 21 decembrie, poliţiştii din Alba Iulia au efectuat un control la o societate din municipiu, ce oferea spre vânzare pomi de Crăciun. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente valabile de provenienţă pentru cei 210 brazi de Crăciun oferiţi spre vânzare şi, în plus, societatea nu era autorizată, să comercializeze material lemnos.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și art. 3 din HG 470/2014, privind provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, iar cei 210 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

Tot joi, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş şi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba, au făcut un control la o societate comercială din Sebeş ce oferea spre vânzare brazi de Crăciun. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente valabile de provenienţă pentru 82 de brazi de Crăciun, oferiţi spre vânzare.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 82 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

Vineri, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, în timp ce acţionau pe raza localităţii Livezile, l-au depistat pe un bărbat din comuna Albac, ce transporta cu o autospecială, 17 brazi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 17 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați în total la 40 de ani de închisoare. Decizie definitivă la Alba Iulia

Publicat

Gruparea infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum șase ani, a primit condamnări definitive la închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost dată în 12 februarie. Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Orban vrea alegeri locale în 14 iunie. ”Pe 31 mai și 7 iunie ar fi o impietate față de creștini”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru alegerile locale. În opinia sa, organizarea acestora pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile. „Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate